4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Madenciliğe sanatsal bakış

MADENCİLİĞE SANATSAL BAKIŞ

Mersinli gazeteci Tahir Özgür, Türkiye'nin gündeminde yer alan bir konuyu, yerin metrelerce altında zor koşullar altında çalışan maden işçilerinin yaşantısını fotoğraf kareleriyle gözler önüne sermeye hazırlanıyor.

Yapmış olduğu fotoğraf çalışmalarıyla 'Altın Madalya' da dahil ulusal ve uluslararası alanda aldığı birçok ödülle adından sıkça söz ettiren Özgür, yaklaşık 4 yıl önce Zonguldak'taki maden ocaklarında çekmiş olduğu fotoğraf karelerini, 'Rakım -750: Maden Emekçileri' başlığı altında meraklısının beğenisine sunacak. Özgür'ün, yerin 750 metre altında çalışan maden işçilerini fotoğraflarından oluşan sanatsal çalışmalarını da 17 Haziran Perşembe günü Mersin Fotoğraf Derneği'nde düzenlenecek etkinlikle sergileyeceği bildirildi.

Fotoğraf kareleriyle birlikte Türkiye'nin sosyal sorunlarına dikkat çekmeye çalıştığını anlatan Tahir Özgür, 'Rakım -750: Maden Emekçileri' adlı çalışmasıyla da maden işçilerinin zorlu yaşam koşullarını gözler önüne sererek, insanların Türkiye gündemine farklı bir bakış açısıyla bakmalarını sağlamak istediğini belirtti. Özgür, "Çektiğim karelerle dünyayı değiştirmek istiyorum. Bu kimin umurunda olur, bunu ne kadar başarabilirim bilmiyorum ama ben sorumluluğumu ve insan olmanın gerekliliğini yerine getirmeye çalışıyorum. Bir tek karem bile iyi bir şeye neden oluyorsa başarılı olmuşum demektir" dedi.

Öte yandan gazeteci ve aynı zamanda da fotoğraf sanatçısı olan Tahir Özgür'ün, daha önce de Türkiye'nin son Yörük göçerli olan 'Sarıkeçililer' ile ilgili olarak yapmış olduğu fotoğraf çalışmalarıyla da son göçerlerin sorun ve sıkıntılarını da gündeme taşıyarak, onların yaşam koşullarının iyileştirilmesinde de önemli bir misyon üstlenmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 13:47:02
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 13:57:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?