3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Maganda kurbanı Hüday iyileşiyor

Mersin'de, Türk Milli Takımı'nın Hırvatistan'ı yenerek yarı finale çıktığı maçın ardından maganda kurşunu ile yüzünden yaralanan 11 yaşındaki Hüday Gündoğdu'nun boğazına saplanan kurşun ameliyatla çıkarıldı. Talihsiz kız çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğunu bildirildi.

Siteler Mahallesi'ndeki evlerinin damında ailesiyle birlikte yatarken havaya rastgele sıkılan maganda kurşununa hedef olan Hüday Gündoğdu, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyat edildi.

Küçük kız çocuğu boğazı kesilerek yapılan ameliyat sonrası konuşma zorluğu çekerken, baba Nurettin Gündoğdu, kızının sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Silahlı kutlamanın çok yanlış olduğunu belirten Nurettin Gündoğdu, "Silaha hayır diyorum. Böyle eğlencede, düğünde, kutlamada silah sıkmak çok yanlış. Bugün benim çocuğuma oldu, yarın o sıkanın çocuğuna olabılır. Ülkemizde çok yanlış bir şey bu. Şimdi bu silahı sıkan kişi, kendi çocuğunu benim çocuğumun yerine koysun ve ona göre düşünsün" dedi.

Olayın, çocuklarıyla birlikte damda yatarken meydana geldiğini anlatan Gündoğdu, "Hava sıcak olduğunu için çocuklarımla birlikte evimizin damında yatıyorduk. Maç biter bitmez silahlar patlamaya başladı. Bir süre sonra kızım acı içinde yanağını tutarak bağırmaya başladı. Kanlar içindeydi. O zaman vurulduğunu anladık" diye konuştu.

MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Erdal Doruk ise küçük kız çocuğunun cumartesi günü yapılan müdahalesinde boğazına saplanan kurşunun çıkarıldığını kaydederek, "Şu anda hastamız takip ediliyor. 2-3 gün daha kontrol altında tutacağız. Genel durumu iyi" dedi.

.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 17:11:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?