2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mağazada esrarengiz patlama

Mersin Çetinkayalar Mağazası’nda bilinmeyen bir nedenle patlama ve sonrasında da yangın meydana geldi. Yangında mağazada mahsur kalan 5 kişi itfaiye tarafından kurtarıldı. Ekipler, 5 saatlik çalışmanın ardından yangını söndürürken, mağazada su tahliye işlemlerine başlandı.

Çetinkaya Mağazalar Zinciri’nin en büyüklerinden biri olan 3 katlı Mersin Çetinkaya Mağazası’ndaki yangın, saat 04.30 sıralarında kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları da gün ağarıncaya kadar sürdü. Söndürme çalışmalarının tamamlanmasının ardından mağazada su tahliye işlemlerine başlandı. Mağaza personeli, söndürme çalışmaları sırasında birinci kata dolan suyu paspaslarla dışarıya atarken, üst katlardaki sular da vidanjörlerle çekiliyor. Bu arada, görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda bir patlama sonrası çıktığı bildirilen yangının çıkış nedeni ise araştırılıyor. İçerideki yoğun duman nedeniyle uzman ekiplerin henüz inceleme yapamadığı belirtildi.

Öte yandan, mağazanın saat 22.00’da kapandığı, yangın sırasında içeride mahsur kalan personelin hesap işi yapan mağaza personeli olduğu kaydedildi. Bu arada polis sabotaj üzerinde dururken, geçen perşembe gecesi aynı saatlerde Zeytinlibahçe Caddesi üzerinde Lider Güven Market’e bırakılan saatli bombanın patlama olayını da göz önünde bulunduruyor.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 11:50:39
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 16:25:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?