4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mağdur aileye 'şefkat' eli

MAĞDUR AİLEYE 'ŞEFKAT' ELİ

Mersin'de elektrik kontağından çıkan yangın sonucu evlerinin bir bölümü yanan aileye, mahalle muhtarlığı ve yardımlaşma derneği sahip çıktı. Yanan ev yeniden dekore edilirken, hayırseverlerin desteğiyle temin edilen eşyalar da eve yerleştirildi.

Merkez ilçe Toroslar'a bağlı Osmaniye Mahallesi 81016 numaralı sokak üzerinde yer alan müstakil bir evde kiracı olarak, 5 çocuğuyla birlikte yaşayan Hülya Aydın, geçtiğimiz günlerde elektrik kontağından çıkan yangın nedeniyle mağdur oldu. Söz konusu yangında evin bir bölümü yanarken, evde bulunan mobilyalar da kullanılamaz hale geldi. Çaresiz kalan aileye, Osmaniye Mahalle Muhtarlığı ve Yarım Elma Yardım Gönülleri Derneği sahip çıktı. Yangın nedeniyle hasar gören ev yeniden dekore edilirken, hayırseverlerin desteğiyle temin edilen eşyalar da aileye teslim edildi.

Hülya Aydın, yangın sonrasında çaresizlik içinde ne yapacaklarını düşünürken, muhtarlığın ve yardım gönüllüleri derneğinin kendilerine sahip çıkmasını hayatları boyunca unutmayacaklarını dile getirerek, destekleri nedeniyle Mahalle Muhtarı Cengiz Şahpaz ve Yarım Elma Yardım Gönüllüleri Derneği Başkanı Nebahat Akça'ya teşekkür etti. Yangının can kaybı yaşanmadan atlatılmış olmasının sevindirici olduğunu dile getiren Cengiz Şahpaz da, mağdur aileye geçmiş olsun dileklerini ileterek, bu gibi durumlarda mağdur ailelere de her türlü yardım elini uzatacaklarını söyledi.

Şahbaz, sosyal yardımlaşma olgusunun önemine dikkat çekerek, vatandaşların kullanmadıkları ancak kullanılabilir düzeydeki eşyalarını atmak yerine, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Yarım Elma Yardım Gönüllüleri Derneği'ne bağışlanması çağrısında da bulundu. Dernek Başkanı Nebahat Akça ise, Osmaniye Mahalle Muhtarlığı'nın talebi üzerine mağdur aileye derneğin imkanları ölçüsünde yardımda bulunduklarını anlattı. Duyarlı vatandaşlardan evlerinde kullanmadıkları eşyaları kendilerine iletmelerini isteyen Akça, bu eşyaları ihtiyaç sahibi kişilere ulaştıracaklarını da sözlerine ekledi.

MAĞDUR AİLEYE 'ŞEFKAT' ELİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 17:25:04
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 17:30:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?