4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mağdurlara tapu müjdesi!

TAPU VE KADASTRO MAĞDURLARININ SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Mersin'in Silifke İlçesine bağlı Narlıkuyu Belediye Başkanı Ali Okur, AK Parti Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül'ün, Narlıkuyu beldesinden hareketle ülke genelindeki tapulama ve kadastro mağdurlarına tapu müjdesi verilmesini sağladığını söyledi.

Yetkililerin Kızılisalı, Hasanaliler ve Boyuninceli köylerinde tapu kadastro işlemlerine başladıklarını belirten Başkan Ali Okur, kısa süre içerisinde belde halkının tapularına kavuşacağını söyledi. Tapu kadastro işlemlerin başlamasıyla birlikte belde halkı ile bir araya gelerek kurban kesen Başkan Okur, "Narlıkuyu halkı olarak çok mutluyuz" dedi.

Okur, "Belediyemiz kurulmadan önce Kızılisalı özellikle Hasanaliler ve Boyuninceli köylerinde 1976 yılında yapılan tapulama ve kadastro çalışmalarında köylülerimizin büyük oranda mağduriyetlikleri vardı. Milletvekilimiz Üskül hocamız Meclis'e gittikten sonra bu mağduriyetlerin giderilmesi için yaklaşık bir buçuk sene hem uğraştı, hem de uğraştık. AK Parti Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül'ün gösterdiği yoğun çaba sonucunda daha önce yapılan tapu ve kadastro çalışmalarında tespit harici bırakılan tapuda kayıtlı ve kayıtsız taşınmazların 3402 sayılı kadastro kanuna göre yeniden kadastrolama çalışmaları başladı. Üskül hocamızla birlikte birçok kurumdan görüş alarak hazırlamış olduğumuz önergenin mecliste kabul edilmesiyle, daha önce yürürlükte olan 776 sayılı tapulama kanunun 2. maddesinde kadastroya tabi tutulmayan ve tapulama harici olan yerlerin ve 3402 sayılı kanunun 22. maddesine göre yine tapulamaya tabi tutulmayan belirttiğimiz tapulama harici yerlerin kadastrolarının yapılma işlemine başlanmıştır. Kesinleşen bu kanununla Kızılisalı, Boyuninceli ve özellikle Hasanaliler mahallesi sınırları içerisindeki vatandaşlarımız tarafından zilyet ve tasarruf edilen tapusuz alanlarının kadastro yapılarak hak sahiplerine tapuları verilecektir. Bu kanunla beldemiz genelindeki vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderileceği gibi ülkemiz genelinde de bu durumda mağduriyeti olan vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilmiş olacaktır. Sayın hocamıza belde halkım adına sevgilerimi saygılarımı ve şükranlarımı arz etmek istiyorum. Hocam elinize, yüreğinize, beyninize sağlık diyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2010 Cumartesi 10:00:04
Güncelleme :19 Haziran 2010 Cumartesi 16:50:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?