2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mahalle muhtarlığı merkezleri açıldı

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Limonlu Beldesinde yapımı tamamlanan 3 mahalle muhtarlığı merkezinin açılışı törenle yapıldı.

Törende konuşan Erdemli Kaymakamı İsmail Demirhan, adres kayıt sisteminin hayata geçmesi ve yeni belediye kanunu ile birlikte mahalle muhtarlıklarının işlevinin arttığını söyledi.

Bütün herkesin adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre yerleşim yeri adresi olacağını belirten Demirhan, "Yani her vatandaşın bir tane adresi olacak. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Yerleşim yerimiz eski tabirle ikametgahımızın yeri belli olacak. Bu sistemin içinde herkes bulunmak durumunda" dedi.

Adrese dayalı nüfus kayıt sisteminin Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) çalışmalarıyla yapıldığını anlatan Demirhan, "Bundan sonra da nüfus sayımı yapılmayacak. Adres kayıt sistemi vesilesi ile devamlı olarak güncel olarak ülke nüfusu tespit edilecek. Bu yoldan hareket ederek mahalle muhtarlarımızın artık birer yerinin olmasını istedik. Belediye kanununa göre mahalle muhtarlıklarız artık daha fazla işlev kazandı. Bu durumda mahalle muhtarlarımızın da bir yerinin olması ve internet bağlantılarının olması da gerekiyor. Şunu da hatırlatmak isterim ki muhtarlarımız en kısa zamanda bilgisayar kullanmayı da öğrenecekler. Daha modern bir hizmet anlayışı ile çalışmalar yürütülecek" diye konuştu.

İkametgah belgesinin kalktığını bunun yerine Adres yerleşim yeri belgesinin getirildiğini de ifade eden Demirhan, bilgi ve belgelerin doğru düzenlenmesin önemine de işaret etti.

Limonlu Belediye Başkanı Mehmet Fikri Şimşek de güç şartlarda da olmasına rağmen sözlerini yerine getirdikleri için mutlu olduklarının altını çizerek, "Beldemizde 1 muhtarlık merkezimiz vardı. Bugün 3’ünün daha açılışını yaptık. Toplam 15 bin YTL’ye mal oldu. Bu hizmet ile artık muhtarlıklarımız halkımıza daha modern ve ferah ortamda hizmet verecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 10:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?