5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mahalle sakinlerinin çete isyanı

Mersin'de mahalledeki suç çetelerinden bıkan vatandaşlar, polise şikayette bulundu.

Demirtaş ve Alsancak mahallelerinde oturan vatandaşlar, mahalledeki suç örgütleri yüzünden büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, mahalle muhtarlarıyla birlikte Yumuktepe Polis Merkezi'ne geldi.

Burada Toroslar İlçe Emniyet Müdürü Fuat Tuğluoğlu ile görüşen yaklaşık 50 kişilik grup, oturdukları bölgede hırsızlık, uyuşturucu ve fuhuş gibi suçların işlendiğini, çeteler yüzünden büyük sıkıntı çektiklerini söylediler.

Vatandaşların sıkıntılarını dinleyen İlçe Emniyet Müdürü Tuğluoğlu, kendilerinin konuya duyarlı olduğunu ancak ortada şikayetçi olmadığı için gerekli yasal işlemin sonuçlandırılamadığını kaydetti. Bölgedeki kontrolleri daha da arttıracaklarını ifade eden Tuğluoğlu, vatandaş-polis dayanışması olduğu sürece sıkıntıların çok daha rahat çözülebileceğini dile getirildi.

Kalabalık daha sonra polis merkezinden ayrılırken, Demirtaş Mahalle Muhtarı Hüseyin Özdemir, buradaki asıl sorunun uyuşturucu çeteleri olduğunu ifade ederek, emniyet yetkililerinin bu konuda gereken hassasiyeti göstereceklerine inandığını söyledi.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Akay ise, mahallelerinde faaliyet gösteren çetelerin esrar, hap gibi her türlü yasadışı işlerle uğraştığını belirterek, "Çocuklarımızı dışarıya çıkarmaya korkuyoruz artık. Onları da uyuşturucuya alıştıracaklar diye endişeleniyoruz.Emniyetin buna bir çözüm bulmasını, bu çetelerin mahallemizden temizlenmesini istiyoruz" dedi.

Mahalle sakinleri ayrıca, hırsızlık olaylarının oldukça arttığını dile getirerek, sıcak yaz gününde bu yüzden pencereleri açıp evlerinde rahatça yatamadıklarını söylediler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 14:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?