5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mahallelinin baz istasyonu isyanı

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Sarıcalar Mahallesi halkı, evlerinin yanı başında kurulan baz istasyonlarının şehrin dışına kaldırılmasını istediler.

Muhtar Mustafa Serin ve mahalle halkı baz istasyonu yanında toplanarak, baz istasyonlarının şuan olmasa bile ilerde çocuklarına ve torunlarına büyük zarar vereceğini iddia ederek, yetkililerin baz istasyonunu şehrin dışına taşıtmalarını istediler.

Sarıcalar Mahallesi Muhtarı Mustafa Serin yaptığı açıklamasında, "Mahallemizdeki baz istasyonlarının bizlere verdiği zararlar saymakla bitmez. Araştırmalarımıza göre hücrelerimizin kimyasını bozması, genetik yapı tahriki, vücut hücrelerinin dışında kalsiyum, azot ve potasyum çıkışı bunlarla birlikte sinir zarlarının bozuluşu ve bu bozulmalarla birlikte uykusuzluk, sinirlilik, unutkanlık, depresyon, baş ağrısı, baş dönmesi, Alzheimer, Parkinson, beyin hastalıkları oluşumu bu etkilerin sadece bir kaçıdır. Biz Sarıcalar Mahallesi sakinleri olarak bu elimizden gelenin daha fazlasını yaparak engel olmalıyız. Belki şuanda etkisini kendi bedenimizde göremiyoruz ama çocuklarımızda, torunlarımızda görünmeyeceği anlamına gelmez. Normalde bir baz istasyonu şehrin uzağına kurulmalıdır. Ama göründüğü gibi buradaki istasyonlar neredeyse evlerimizin bahçesinde bir heykel misali dikili" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 13:21:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?