2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mahalleliye avukat desteği

Mersin’de dolum tesislerinin yerleşim birimleriyle iç içe geçtiği ve zaman zaman yangınların yaşandığı Karaduvar Mahallesi’nde, bu sefer de avukatlar tehlikeye dikkat çekti. Karaduvar Mahallesi’ni giderek TUTA Petrol önünde açıklama yapan Mersin Barosu’na bağı bazı avukatlar, mahalle sakinlerinin mücadelesine destek verdi.

 Mersin Barosu avukatları adına konuşan Cebrail Uçar, "Resmi mühürler sökülüyor, mahkeme kararlarına uyulmuyor. Şirketler adeta devlete meydan okuyor" dedi. TUTA Petrol A.Ş’nin son boru döşeme çalışmalarını da eleştiren Uçar, "Biz avukatlar olarak sanayi, istihdam ve ticarete karşı olmadığımızı vurguluyoruz. Ancak bütün kentin yaşam hakkı ve sağlıklı çevre hakkı ile söz konusu şirketlerin ticaret haklarını hukuk terazisinin karşılıklı kefelerine koyduğumuzda, yaşam hakkının her şeyden önemli ve öncelikli olduğuna inanıyoruz. Karaduvar halkının yanındayız. Mevzuat hükümlerine uymayan şirketler hakkında, bir facia yaşanmadan önce gerekli yasal tedbirlerin alınmasını istiyoruz" diye konuştu.

Avukatların düzenlediği toplantıya mahalle halkı da yoğun ilgi gösterdi. Öte yandan, Karaduvar Mahallesi sakinlerinden 3 kişi petrol dolum tesisleri için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuruyor. Mahalle sakinlerinin avukatlığını ise Adil Aktay yapacak. Avukat Adil Aktay’ın vekaletinde açılacak dava için gerekli olan delilerin toplandığı ve dava dilekçesinin hazırlandığı öğrenildi. Karaduvar Mahallesi’nden 3 vatandaşın, yaşam ve mülkiyet haklarının ihlal edildiğini öne süren dilekçelerinin de dava dilekçesine ekleneceği kaydedildi.

mersin
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2004 Perşembe 13:20:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?