5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mahkumlara tiyatro ziyafeti

GENÇ TİYATROCULAR CEZAEVİNDE OYUN SAHNELEDİ

Mersin Yenişehir Tiyatrosu Altan Erkekli Sahnesi oyuncuları, 'Gençlik Başımda Duman' adlı tiyatro oyununu Silifke Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlüler için sahneledi. Cezaevindeki bazı mahkumların hayatında ilk kez tiyatroyla tanıştığı etkinlikte, kahkaha sesleri eksik olmadı.

Turgut Özakman'ın 'Ah Şu Gençler' adlı oyunundan esinlenerek, Mehmet Tekkanat tarafından sahneye konulan 'Gençlik Başımda Duman' adlı oyuna tutuklu ve hükümlüler de yoğun ilgi gösterdi. Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Vekil Öztürk, Silifke Cumhuriyet Savcısı Abdullah Çevik ve Cezaevi Müdürü Bayram Bozan'ın da izlediği oyunda, objektiflere de birbirinden renkli görüntüler yansıdı. Oyun finalinde oyuncuların hep birlikte " Allah Kurtarsın" diyerek selam vermesi ise uzun uzun alkışlandı. Birkaç saatliğine de olsa keyifli anlar yaşayan tutuklu ve hükümlüler, oyun öncesinde de genç tiyatrocularla birlikte yemek yiyip, onlardan 'dışarısı' hakkında da bilgi aldı.

Etkinliğin ardından konuşan Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Vekil Öztürk, sanatın insanlar üzerinde çok olumlu etkisi olduğunu, insanları iyiye, güzele ve doğruya yönelten en önemli bir unsur olduğunu ifade ederek, bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi gerektiğini söyledi. Öztürk, "Sanatsal alanlarla uğraşan insanlar kötü şeyleri düşünemezler, daima güzel şeyler üretmeyi isterler. Toplumu rehabilize eden bir şeydir sanat. Silifke Cezaevi'nde sosyal etkinliklerin sürekli hale gelmesi için çalışacağız" dedi.

Cumhuriyet Savcısı Abdullah Çevik ise, kültürel ve sanatsal etkinliklerin mahkumlar üzerinde olumlu etkiler bıraktığını, bu nedenle de bu tür etkinlikleri desteklediklerini söyledi.

Altan Erkekli Sahnesi Kurucu ve oyunun yönetmeni Mehmet Tekkanat da, bugüne kadar tiyatro sahnesinde birçok oyun sahnelediğini, bunun yanında birçok tiyatro eserinin altında da imzasının bulunduğunu hatırlattı. Tekkanat, "Ama en güzel anlarım bu tür etkinliklerden oluşuyor. Kader mahkumu vatandaşlarımızın yüzlerinde küçük bir tebessüm görmek, onları kısa bir süre için de olsa demir parmaklıkların dışındaki dünyaya götürmek, manevi açıdan çok güzel bir duygu. Davet gelmesi halinde her zaman göreve hazırız" diye konuştu.

Öte yandan, Silifke Cezaevi'nde sahnelenen; 'Ah Şu Gençler' adlı oyunda; Naz Köse, Özgür Ahmet Gönenler, Riyathan Kartal, Gamze Acı, Görkem Yeşilbağ, Ebru Koca, Özgür Öner, Ezgi Küçük, Sabahat Tekkanat, Sinan Güzel, Kadir Sakar, İlkim Gürsoy ve Emre Çiçek'in rol aldığı bildirildi. Oyunun dansları Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sanatçısı Serbülen Biçer'in danslarını hazırladığı oyunun ışık tasarımınınsa Murat Kozan'a ait olduğu vurgulandı.

GENÇ TİYATROCULAR CEZAEVİNDE OYUN SAHNELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 12:54:00
Güncelleme :21 Kasım 2009 Cumartesi 14:36:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?