9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Makine nakışı sergisi açıldı

Mersin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Mersin Kafkas Kültür Derneği'nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında makine nakışı sergisi açıldı.


15 kursiyerin 5 aylık sürede el emeği ile hazırladığı serginin açılışına, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy ve Mersin'in alt birim Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın yanı sıra şube müdürleri ve belediye personeli ile kursiyerler katıldı.


Serginin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, yaygın eğitim faaliyetlerinin bu yıl oldukça yoğun geçtiğini belirterek, "Bu yıl itibariyle 56 bin kişiye il genelinde değişik dallarda kurslar verildi. Halk Eğitim Merkezi'nde ise, 28 bin kişiye değişik dallarda kurs verildi. Bunların hepsi insanlarımızın daha iyi olması, belli alanlarda bilgi sahibi olmaları içindir" dedi.


Dünyanın gelişen ekonomilerinde eğitimli olabilmenin çok önemli olduğuna işaret eden Ersoy, "Özellikle gençlerimizin bu alanlarda gayret göstermesini istemekteyiz. Mersin'de maalesef okuma-yazma bilmeyen bayan sayısının oldukça fazla olduğunu bilmekteyiz. Biz istiyoruz ki, 21. yüzyılda okuma-yazma bilmeyen kimse kalmasın" diye konuştu.


Ersoy'un konuşmasının ardından serginin açılış kurdelesi kesildi. İl Milli Eğitim Müdürü Ersoy ve Başkan Tuna birlikte sergiyi gezerek, kursiyerlerden çalışmaları hakkında bilgi aldı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 18:41:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?