4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Maksat muhalefet olsun

BAŞKAN ÖZCAN'DAN 'KUZEY MERSİN' VE 'SİNEK' AÇIKLAMASI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 'Kuzey Mersin Projesi'ni eleştirenlerin sırf muhalefet yapmak için eleştirdiğini savunarak, kentin kuzey bölgesine doğru gelişmekten başka çaresi olmadığını, bu nedenle projeye karşı çıkılmasına da bir anlam veremediğini söyledi. Özcan, sivrisinek ve haşereyle mücadelede altbirim belediyelerin de çalışma yapabildiğini, ancak topun kendilerine atılarak kamuoyunun yanıtlığını vurguladı.

Özcan, yaptığı açıklamada, inşaat sektörünün oldukça önemli bir alan olduğunu ve sektörün durması halinde krizlerin de kaçınılmaz olduğunu belirterek, eğer konut satışları istenilen düzeydeyse o zaman ekonominin de yolunda olduğunun söylenebileceğini, ancak bugün konut satışlarının durgun olduğunu, bu durumun da ekonomik krizin hala sürdüğünün bir göstergesi olarak öne çıktığını anlattı. Bilim ve teknolojide yaşanan gelişmelerin, sektörün de kendisini değiştirmeye zorladığını, bu durumun doğal bir sonucu olarak da nitelikli yapıların daha fazla öne çıkmaya başladığını kaydeden Özcan, firma ve müteahhitlerin arasındaki rekabetinse söz konusu yapıların sayısını arttırdığını dile getirdi.

 

"KUZEY MERSİN PROJESİ, MERSİN'İ MODERN BİR KENTE DÖNÜŞTÜRECEK"

Belediye olarak kendilerinin de yeni 'kentsel yaşam alanları' oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Özcan, bu kapsamda da 'Kuzey Mersin Projesi'ni hayata geçirmek istediklerini ve önümüzdeki dönemde de proje kapsamında altyapı çalışmalarını tamamlayarak, gerekli yolların da açıldığı bilgisini verdi. Macit Özcan, "Belediye olarak, altyapı hizmetlerini Kuzey Mersin Bölgesi'nde yerine getirdik. 10 yıllık bir zaman diliminde bölgede 250 bin kişilik pırıl pırıl bir şehir ortaya çıkacak. Tüm planlamalarımızı da buna göre yapıp, 1/25.000'lik İmar Planı'nda da gerekli revizeler yapılıyor" dedi.

'Kuzey Mersin Projesi'nin, Mersin'in 'modern bir kent' haline getirilmesi adına atılan önemli bir adım olduğunu savunan Özcan, bu noktada da işadamları ve müteahhitlerin de kaliteli ve konforlu yapılarla da gereken desteği verdiğini belirtti. Çarpık kentleşmeyle ilgili olarak zaman zaman eleştiriler de aldıklarını hatırlatan Özcan, bugünkü mevcut yerleşim bölgesinde yaşanan sorunların, yeni oluşturulacak olan 'yaşam alanı'nda da karşılaşılmaması için gereken önemlerin alındığını, konuyla ilgili olarak oldukça titiz davrandıklarının altını çizdi.

 

"PROJEYİ SIRF MUHAFELET ETMEK İÇİN ELEŞTİRİYORLAR BU DOĞRU DEĞİL"

Özcan, "Eleştirildiğimiz doğru ancak bunlar sırf muhalefet yapmak için gündeme getiriliyor. 'Kuzey Mersin Projesi'ne eğer kim; 'Yanlış bir proje' diyorsa söz konusu kişi Mersin'de yaşamıyor demektir. Başka bir amacı vardır bu insanların. Çünkü bu proje, kentin geleceği açısından hayati önem taşıyor ve buna karşı çıkılmasını da doğru bulmuyorum" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İmar İnşaat A.Ş. aracılığıyla da Mersin'de '1+1' olarak tabir edilen konutlar inşa etmeyi planladıklarını anlatan Özcan, ancak bu konuda biraz daha zamana ihtiyaçları olduğunu söyledi. Mersin'in kuzey bölgesine gelişmekten başka bir çaresinin olmadığını, bu nedenle de yeni konutların bu bölgeye inşa edilmesi gerektiğini kaydeden Macit Özcan, konuyla ilgili olarak yapılan eleştirilerin de haksız olduğunu savundu.

 

"HERKES GÖREVİNİ YAPSIN TOPU BİZE ATARAK KAMUOYUNU YANILTMASIN"

Mersin'de bugüne kadar sivrisinek ve haşereyle mücadelenin, alt birim belediyeler tarafından yürütüldüğünü hatırlatan Macit Özcan, ancak açılan davalar sonucunda Danıştay 8. Dairesi'nin, haşere ve sinekle mücadelenin şehrin tamamını ilgilendirdiği gerekçesiyle yetkinin Büyükşehir Belediyesi'nde olduğu yönünde karar verdiğini hatırlattı. Karara yönelik itirazların olduğu gibi konunun yeniden yargıya taşındığını, kendilerinin de söz konusu süreci yakından takip ettiklerini anlatan Özcan, Büyükşehir Belediyesi olarak sinek ve haşereyle mücadele çalışmalarında bulunduklarını ancak alt birim belediyelerin de bu konuda çalışma yapmalarında herhangi bir engel de olmadığını savundu.

Kentte herhangi bir sorun ya da sıkıntı yaşanmaması adına ilgili belediyelerle sürekli bir araya gelerek, durum değerlendirmesinde bulunduklarını da sözlerine ekleyen Özcan, açıklamasınıysa şöyle sürdürdü; "Bazı belediye başkanları, sivrisinek ve haşereyle mücadelede gerekli olan ilaçları bizim almamızı, mücadeleyi ise kendilerinin yürütmesi teklifinde bulunuyor. Bu teklife bizde sıcak bakıyoruz. 400-500 bin TL'lik bir ihale açacağız. Bundan sonra başkanlarımıza gereken desteği vereceğiz. Kanun da zaten; Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla alt birim belediyeleri bu işi yapar diyor. Belediyeler görevlerini yapsınlar, topu bize atıp kamuoyunu yanıltmasınlar. Alt belediye de yapar, Büyükşehir de yapar. Kanunda böyle çelişkili bir durum var. Tüm belediye başkanlarıyla bir araya gelip, konuyu masaya yatıracağız."

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2010 Pazar 11:11:01
Güncelleme :25 Nisan 2010 Pazar 11:15:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?