2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Makyajla nasıl güzelleşilir?

Güzellik Uzmanı Esin Girap, yorgunluğun, stres ve olumsuz dış faktörlerin cildin canlılığını yok eden en önemli etkenlerin başında geldiğini belirterek, ancak birkaç pratik makyaj hilesiyle yüzdeki tüm yorgunluk belirtilerini ortadan kaldırmanın mümkün olduğunu söyledi.

Güzellik Uzmanı Esin Girap, kadınların son yıllarda büyük önem verdiği "Çirkin kadın yok, bakımsız kadın vardır" söyleminin gerçek bir olgu olduğunu belirtti. Kadınlara güzelleşmenin sırlarını anlatan Girap, birkaç makyaj hilesi ile solgun görünen bayanların canlı bir yüze ve cilde kavuşabileceğini bildirdi.

Göz çevresinde oluşan halkaların gözaltı kapatıcıları ile kapatıldığını ifade eden Girap, "Kaliteli bir kapatıcı hem koyu halkalardan hem de yorgunluk izlerinden kurtulmayı sağlıyor ve yüze canlı bir görüntü kazandırıyor. Bunun dışında kapatıcıların bir diğer önemli görevi de kılcal damarları gizlemek. Yorgun bir cildin ihtiyacı olan en önemli şeylerden biri de nemlendirmedir. Bu yüzden her sabah cildi temizledikten sonra nemlendirici bir bakım kremi sürmek ihmal edilmemeli ve akşamları makyajı temizledikten sonra gece kremi sürmek de alışkanlık haline getirilmeli. Haftada iki kez cilt yüzeyinde biriken ölü hücrelerden kurtulmak için ise, yüz peelingi yapmak gerekiyor" dedi.

Makyaj yapılmadan önce bir uzmana danışılması gerektiğini ifade eden Girap, "Makyaj bir sağlık faktörü gibidir. Nasıl ki hasta olduğunuzda doktor ilaç veriyorsa, makyajı da öyle düşünmek gerekiyor. Doktorun teşviki ve önerileri doğrultusunda nasıl ilaç kullanıyorsak, makyaj malzemelerini kullanırken ve özellikle seçerken bir uzmana danışmak gerekir" diye konuştu.

Seyyar satıcıdan alınan makyaj malzemeleri nedeniyle ciltte ciddi problemlerle karşılaşma ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çeken Girap, "Piyasada çok fazla ürün var ve içinde ne olduğu bilinmiyor. Bunlar cilt için çok zararlı ve cildin en büyük düşmanıdır. Cildi bozmayacak ve cildi üzmeyecek malzemeler alınmasına dikkat etmek gerekiyor. Kullanabileceğiniz makyaj malzemelerinin özellikleri de çok önemli. Suya dayanıklı olması, cildi yağlandırmaması ve gözenekleri kapatması gerekir" şeklinde konuştu.

Bu yıl özellikle çok hafif ve doğal makyajın moda olduğuna işaret eden Girap, gece ve gündüz makyajının da çok ayrı olduğunu, gündüz çok yoğun bir makyaj yapılmasına gerek olmadığı gibi gece makyajının daha belirgin ve kalıcı yapılması gerektiğini kaydetti. Türkiye'de hala çoğu bayanın makyajı tam anlamı ile bilmediğinin altını çizen Girap, şöyle konuştu:

"Makyajı bilmeyen bayanlar günümüzde hala çok fazla. Makyaj malzemesi alırken, araştırmadan ve sadece renk tonlarına bakarak alan bayanlarımız var. Daha sonra yanlış kullanım ve zararlı maddeler içeren malzemeler nedeniyle sağlık problemi yaşıyorlar. Göz ve yüz hatlarına uyumsuz, sadece makyaj yapmış görünmek için yapan bayanlar da var. Bilinçsizce yapılan makyaj sonrasında hoş olmayan görüntüler de ortaya çıkabiliyor. Makyajda amaç, yüzün kusurlarını gizlemek, güzel bölümlerini ise ortaya çıkarmaktır.

Bu da ancak ışık, gölge ve rengin doğru olarak kullanılmasıyla gerçekleşir. Makyajda da sanatta olduğu gibi ışık ve gölge tekniğinin iki basit kuralını bilmek gerekir. Açık renkler ışık verir ve hacim kazandırır. Koyu renkler, gölge yapar ve hacmi küçültür."
Kadınlar kadar erkeklerin de makyaja düşkün olduğuna değinen Girap, erkeklerin özellikle günlük nemlendirici, yüz temizleme jelleri ve makyajda kapatıcı denilen fondötene yoğun ilgi gösterdiklerini vurguladı.

İnsanların makyajla daha etkileyici görünebileceğini dile getiren Girap, "Teninize ve saçınıza uygun bir göz makyajıyla çok etkileyici görünebilirsiniz. Gözlerinizi daha büyük göstermek isterseniz kirpik diplerine, siyah veya kahverengi göz kalemi ile ince bir hat çekmeli, göz ucundan da biraz taşırmalısınız. Alt kirpiklerin diplerine de, ince bir hat çekmeli, ancak bir pamuklu çubukla hattın keskinliğini dağıtmalısınız. Açık renkli farlar kullandıysanız ya da günlük hafif bir makyaj istiyorsanız, göz kalemini mümkün olduğunca ince sürün. Ayrıca kahverengi göz kalemi kullanmak daha doğal görünmenizi sağlayabilir. Siyah veya koyu kahverengi rimel sürerek gözlerinizi daha büyük ve anlamlı gösterebilirsiniz. Rimel sürerken başı hafifçe kaldırıp aynaya bu şekilde bakarken boyamak, göz çevresine bulaştırmamak açısından iyi bir tekniktir" ifadelerini kullandı.

Girap, dudak makyajında da şeklin çok önemli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Dudaklar ince ise, fondötenleşen dudakların bitimine kemik rengi bir kalemle ince bir çerçeve çizilir ve parmak uçlarıyla iyice dağıtarak hattın keskinliği azaltılır. Daha sonra dudak kalemi ile çerçeve çizilir ve içi uygun renk rujla boyanır. Açık renk rujlar dudağı daha dolgun gösterir. Kalın dudaklar, koyu renkli rujla daha ince gösterilebilir."

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 15:17:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
büşranur özer IP: 88.224.55.xxx Tarih : 2.08.2008 19:22:33

ben 12 yaşındayım büyüyorum ama sivilcelerim peşimi bırakmıyor sizce ne yapmalıyım ve makyaja annem kızıyor ben kendimi çok çirkin hissediyorum lütfen cevaplarınızı bekliyorum b.nur