5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mali sıkıntı krediyle aşılacak

AKDENİZ'DE MALİ SIKINTI 'KREDİ' İLE AŞILACAK

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nde yaşanan mali sıkıntılar, İller Bankası'ndan 36 ay vadeyle alınacak olan 5 milyon TL'lik krediyle aşılması planlanıyor.

Akdeniz Belediye Meclisi, Ekim Ayı 2. Olağan Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturuma, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk başkanlık yaptı. Belediyenin 2010-2014 dönemini kapsayan 'Stratejik Plan' ile ilgili tüm komisyon raporları meclis üyeleri tarafından görüşülerek karar bağlanırken, belediyenin 2010 Mali Yılı'na ilişkin 'Performans Programı'nın yanında ücret, vergi, resim ve harç tarifeleriyle belediye bütçesini kapsayan Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporları da oybirliği ile kabul edildi.

Akdeniz Belediyesi'nin içinde bulunduğu mali sıkıntılar nedeniyle İller Bankası'ndan kredi kullanılmasıyla ilgili teklifse yapılan görüşmelerin ardından onaylandı. Buna göre; 'Belediye Yasası'na kapsamında belediyenin ortağı konumunda bulunan İller Bankası'ndan, kredi kullanılabilmesi için Belediye Başkanı Fazıl Türk'e oybirliği ile yetki verildi. Meclisin verdiği yetkiyle birlikte İller Bankası'ndan 36 ay vadeyle 5 milyon TL'lik kredi kullanılacağı vurgulandı.

Akdeniz Belediye Meclisi'nce komisyonlara gönderilen belediye sınırının tek bir sınır haritası üzerinde işaretlenmesiyle ilgili rapor, komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi. Ayrıca meclis gündeminde bulunan imar planı revizyonları ve Karaduvar Mahallesi'nde kurulması istenen doğalgaz bölge regülatörüyle ilgili komisyon raporları da onaylandı. Temenni ve öneriler bölümünün ardından, Akdeniz Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın da 4 Kasım Çarşamba günü saat 11.00'de yapılması kararlaştırıldı.

AKDENİZ'DE MALİ SIKINTI 'KREDİ' İLE AŞILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 17:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?