5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

MARDER'den 600 kişilik iftar çadırı

Kısa adı MARDER olan; Mardinliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından, 'Ramazan Ayı' kapsamında kurulan iftar çadırında, günlük ortalama 600 kişiye yemek verildiği bildirildi.

Toros Devlet Hastanesi'nin karşı tarafından bulunan boş alanda kurulan iftar çadırında verilen yemek kapasitesinin önümüzdeki günlerdeyse bine çıkartılması hedefleniyor.

Temiz ve hijyenik bir ortamda oruçlarını açan vatandaşlara 3 çeşit yemek sunulduğu bildirildi. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan MARDER Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Erkan, buradaki temel amaçlarının insanlar arasındaki dayanışma duygusunun arttırılmasının yanında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elinin uzatılması olduğunu anlattı.

Erkan, "Bu yıl Mersin'de geçen yıllara göre daha az iftar çadırı kuruluyor. Çadırımızın kalabalık olması durumunda yine üzerimize düşeni yapıp buraya gelen insanlarımızın orucunu açmasını sağlayacağız.

Kurulan iftar çadırları aynı zamanda da dernek üyelerinin özverisinin simgesi. Burada derneğimizin ve dernek üyelerimizin öz gücüne dayanarak çadır kurduk.

Derneğimiz gücü oranında toplumsal dayanışmayı ifade eden bu etkinlikleri
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 16:49:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?