5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

MARDER'in yeni başkanı; Erkan

Mardinliler Kültür ve Dayanışma Derneği (MARDER) Başkanı Nadir Erkan, Mersin'de yaşayan hemşehrileri bir araya getirerek, kentin kalkınmasına katkıda bulunacaklarını söyledi.

Geride kalan haftada 'Olağanüstü Genel Kurul' sürecini tamamlayan MARDER'de başkanlık görevine getirilen Nadir Erkan, iddialı açıklamalarda bulundu. Derneğin 10 yıldan bu yana faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Erkan, MARDER'in bugün gelinen noktada da gerek Mardinlilerin, gerekse de Mersin'in önemli bir değeri olarak öne çıktığını savundu. Erkan, dernek olarak toplumsal barış ve kardeşliğe hizmet sunma çabası içinde olduklarını, bunun yanında binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan Mardin'in kendine has değerlerini de burada tanıtmaya çalıştıklarını anlattı.

Göç ve çeşitli nedenlerden dolayı Mardin'den Mersin'e gelenlerin sayısının oldukça fazla olduğunu ifade eden Erkan, "Ne yazık ki bugünkü üye sayımız, kentte yaşayan Mardinlilerin sayısına göre çok az. Kentin her bir noktasındaki hemşerilerimize ulaşacağız. Her üyemizin, fikri bizim için çok önemli. Ortaya koyacağımız işbirliğine büyük önem veriyoruz. Hemşerilerimizin desteğiyle derneğimizi hak ettiği yere getireceğiz" dedi. Önümüzdeki dönemde kentim tüm dinamikleriyle ortak hareket edeceklerini kaydeden Erkan, mevcut sorunların çözümü noktasında da aktif rol üstleneceklerini dile getirdi.

Öte yandan olağanüstü genel kuruldan sonra ilk toplantısını yapan MARDER Yönetim Kurulu'nda görev dağılımı yapıldı. Nadir Erkan'ın başkanlığındaki yeni yönetimde görev dağılımı yaptı. Mehmet Ali Özdemir, Aziz Tatlı ve Ümran Akbulut Başkan Yardımcılığı görevine getirilirken, Genel Sekreterliğe Nuri Uçan, Saymanlığa Orhan Gözü'nün getirildiği, Süleyman Düzkaya, Zeyni Özçelik, Mehmet Keleş, İskender Güzel ile Nazım Ay'ın da üye olarak görevlendirildiği bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 17:39:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?