4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Masa Tenisi'nde ödül günü

MASA TENİSİ'NDE ÖDÜL GÜNÜ

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında merkezi ilçe Akdeniz Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Masa Tenisi Kurtuluş Kupası'nda dereceye giren sporcular, ödüllerini düzenlenen törenle aldı.

Bu yıl ilk defa organize edilen ve toplam 271 sporcunun katılımıyla 4 ayrı kategoride gerçekleştirilen turnuvada, kendi alanlarında derece elde eden sporcular için Belediye Konferans Salonu'nda bir tören gerçekleştirildi. Burada konuşan Belediye Başkanı Fazıl Türk, yoğun ilginin gösterildiği turnuvayı geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini belirterek, “Bu etkinliğimiz ile hangi dalda olursa olsun, sporun insanlar arasında kurduğu bağ ve iletişim anlamında ne denli olumlu etkiler bıraktığına bir kez daha tanık olduk. Müsabakalar boyunca bütün oyuncularımız centilmence bir oyun sergilediler. Her yaştan, her kesimden insanımız birbirleriyle kaynaştılar, dostluk ve kardeşlik duyguları içerisinde mücadele etti. Bu durum bizi ayrıca mutlu etti” dedi.

Belediye olarak kültürel ve sanatsal etkinliklerin yanı sıra sportif etkinlikleri de önemsediklerini kaydeden Türk, bu noktada düzenlenen etkinliklere destek vermenin yanında amatör spor kulüplerine de malzeme yardımında bulunduklarını hatırlattı. Mersin'de düzenlenen ulusal ve uluslararası çaptaki etkinliklere maddi ve manevi desteklerinin, gelecek dönemde de devam edeceğini açıklayan Türk, bununla birlikte sportif etkinlik düzenlenecek alanları da çoğalttıklarını dile getirdi.

Türk, “Önümüzdeki kısa dönem içinde bugüne dek birçok sosyal, kültürel ve sportif hizmetten yoksun kalan bu çocuklarımızın faydalanabileceği 2 adet olimpik havuz yapmayı planlıyoruz. Yaşadıkları kenar mahallelere yüzme havuzları yaptırarak, bugüne dek unutulan çocuklarımızın su sporlarıyla tanışmasını, böylece sokağın risklerinden uzaklaşmasını sağlayacağız. Kenar mahalle çocuklarımıza yönelik hizmet ve projelerimiz öncelikli olarak ve artarak devam edecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 'Masa Tenisi Kurtuluş Kupası'nda dereceye giren sporculara ödülleri, Başkan Türk ile Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal tarafından verildi. Minikler ve yıldızlar kategorisinde turnuvaya katılan ve elde ettikleri derecelerle ilk defa bir kupa almanın haklı mutluluğunu yaşayan çocuklar, sevinçlerini anne ve babalarıyla paylaştı. Turnuvada hakemlik yapan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeline de katkı ve katılımlarından dolayı bir teşekkür plaketi sunuldu.

MASA TENİSİ'NDE ÖDÜL GÜNÜ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 15:39:03
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 09:39:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?