4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Masterler turnuvası sona erdi

MASTERLER TURNUVASI SONA ERDİ

Mersin'de bu yıl 11. düzenlenen ve Kıbrıslı masterlerin de katıldığı 'Barış Turnuvası' sona erdi.

Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Lefkoşa Masterler Derneği'nce ortaklaşa organize edilen turnuvanın ilk maçları Tarsus'ta yapılırken, final müsabakaları Toroslar Belediyesi Çağdaşkent 3 Ocak Spor Kompleksi'nde gerçekleştirildi. Kıbrıs Küçük Kaymaklı ile Mersin ASKF Masterleri, Kıbrıs Lefkoşa ile Tarsus Masterlerinin karşılaştığı maçlar öncesinde, Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya çiçek takdim etti.

Final maçında ise Kıbrıs Küçük Kaymaklı Masterleri, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın kaptanlığını yaptığı Mersin ASKF Masterlerini 5-1'lik skorla geçerken, Kıbrıs Lefkoşa Masterleri de Tarsus Masterlerine normal süresi 1-1 biten müsabakada penaltılar sonucu 5-4 mağlup oldu.

Bu sonuçlarla birlikte Tarsus Masterleri turnuvayı şampiyon olarak tamamlarken, Lefkoşa Masterleri 2., Kıbrıs Küçük Kaymaklı Masterleri 3. ve Mersin ASKF Masterleri ise 4. oldu.

Kupa töreni öncesinde konuşan Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş, sporu bırakmış insanları bir araya getirerek sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu herkese göstermek istediklerini belirterek, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan Tarsus Masterlerine kupalarını takdim eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Kıbrıslı masterleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Sporun barış ve kardeşlik olmasının yanı sıra herkesin ortak paydası olduğuna dikkat çeken Tuna, “Bu noktada yavru vatan Kıbrıs'tan gelen dostlarımızı görmekten mutluyuz. Futbol bu işin bahanesi. Bunların özünde, dostluk ve kardeşlik var. Bu soydaşlarımızı Mersin'de ağırlamaktan gerçekten çok mutluyuz. 10 yıldır süren bu organizasyon inşallah daha da büyüyecek. Bu geliş gidişler dostlukların daha da pekişmesine neden olacak” dedi.

MASTERLER TURNUVASI SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 15:29:04
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 18:33:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?