5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Matematik dehaları ödüllendirildi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü tarafından bu yıl 6.'sı organize edilen; 'Matematik Olimpiyatları' sona erdi. Büyük çekişmeye sahne olan olimpiyatlarda dereceye girenlere ödülleri ise düzenlenen törenle takdim edildi.

MEÜ Çiftlikköy Merkez Kampusu Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde yapılan törene; MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Fahreddin Abdullayev, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Çelik ve çok sayıda davetli katıldı. Son 2 yıldan bu yana MEÜ ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından birlikte düzenlenen olimpiyatların son ayağına 15 okuldan toplam 34 ilk ve ortaöğretim öğrencisinin yanı sıra 20 de üniversite öğrencisi olmak üzere toplam 54 öğrenci katıldı.

'Mersin Matematik Olimpiyatı' sonucunda İçel Anadolu Lisesi'ne 4 başarı ödülü, Mersin Fen Lisesi'ne de 3 ayrı ödül verildi. Yarışmaya katılan ilköğretim okullarından Özel Akdeniz Palmiye ile Özel Güney Gelişim İlköğretim Okulu'ndan 2 öğrenci, Barbaros ve Özel İçel İlköğretim Okulu'ndan 1 öğrenci derece elde etti. Üniversite düzeyinde ise Matematik Bölümü öğrencilerinden Sadettin Ece birinci, Harun Taşçı'nın da ikinci olduğu belirtildi.

Ödül Töreni'nde konuşan MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, bugün gelinen noktada matematiğin olmazsa olmaz bir bilim dalı olduğuna dikkat çekerek, "Hangi meslekte, hangi uğraş içinde olursanız olun matematiğin sizin için birinci derecede yardımcınız olduğunu bilin" dedi. Aydın, 'Ben müzisyen olacağım ya da edebiyatçı olacağım' deyip matematiği gereksiz görmenin çok yanlış bir düşünce olduğunun altını çizerek, "Ben, matematik kafasıyla düşünen herkesin her türlü işte başarılı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Çelik ise, milli eğitimin temel amacının; okullarda bilimsel düşünce ve anlayışın yerleştirilmesi olduğunu vurgulayarak, artık günümüzde ezberci eğitimin hiçbir geçerliliği olmadığını söyledi. MEÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Fahreddin Abdullayev de 'Matematik Olimpiyatları'nın önümüzdeki yıl daha geniş kapsamlı ve geniş tabana yayılmış olarak düzenleneceği bilgisini verdi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Rektör Suha Aydın, ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıf birincilerine ödüllerini takdim ederken, lise 9, 10, 11 ve 12. sınıf birincileri de ödüllerini Rektör Yardımcısı Prof. Uğur Atik'in elinden aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 12:43:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?