4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Matra Projesi tamamlandı

MATRA PROJESİ TAMAMLANDI

Türkiye ile Hollanda arasında ortaklaşa yürütülen ve yerel yönetimlerde idari kapasitenin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yapılmasını öngören; 'MATRA Projesi'nin tamamlandığı açıklandı.

Ankara'da gerçekleştirilen kapanış toplantısına; Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Zahteroğulları, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zekeriya Şarbak, Mahalli İdareler Genel Müdürü Ercan Topaca, Hollanda Büyükelçi Yardımcısı Van Der Plas ile çok sayıda davetli katıldı. Burada konuşan Vali Aksoy, MATRA Projesi kapsamında yürütülen çalışmaların, kurumsal yapının güçlendirilmesi noktasında oldukça önemli olduğu, projenin yürütücülüğünü üstlenen Mersin İl Özel İdaresi'ninse önemli bir deneyim kazandığını anlattı. Aksoy: "Ülkemizde Kamu reformu çerçevesinde ortaya konulan gelişmelerle, reform anlamında önemli mesafelere ulaşılmıştır. Bunların devamı halinde yerel idareler olarak il özel idareleri, hizmet anlamında daha etkin bir kurum haline gelecek" dedi.

Aynı zamanda da Proje Koordinatörü olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Zahteroğulları ise, 2 yıl süreyle Türkiye ile Hollandaarasında yerel yönetimlerde idari kapasitenin güçlendirilmesi konusunda verimli çalışmalar yapıldığının altını çizdi. Ahmet Zahteroğulları, ortaya konulan çalışmalarla birlikte birçok konuda eğitim programı düzenlendiğini hatırlatarak, aynı zamanda da karşılıklı olarak Türkiye ve Hollanda'dan heyetlerin çalışma ziyaretleri gerçekleştirdiğini, her iki ülkede de yerel yönetimlerin yapısı ve işleyişlerinin yerinde görülmesi sağlanarak, görüş alış-verişinde bulunulduğunu belirtti.

Projenin aşamaları ve proje çerçevesinde yapılan faaliyetlerle ilgili bilgiler de veren Zahteroğulları, daha iyi bir hizmet üretilebilmesi adına İl Özel İdareleri ile icranın ve karar organı olan İl Genel Meclisleri'nin birbirlerinin görev alanına girmemesi gerektiğinin altını çizdi. İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zekerriya Şarbak ise, mahalli idareler reformuna neden ihtiyaç duyulduğunu ve uygulamanın süreç içinde nasıl arzu edilen seviyeye ulaşacağı konusunda açıklamalarda bulundu. Hollanda Büyükelçi Yardımcısı Van Der Plas da, Türkiye'de henüz beş aydan beri görev yaptığını ve burada görev yapmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Hollanda Yerel Yönetimler eski Genel sekreteri Jean Eighman, proje kapsamında yaptıkları çalışmalarda vali, İl Genel Meclisi ve genel sekter arasındaki güvenin, sistemin sağlık çalışmasındaki en önemli unsur olduğuna vurguladı. Hollanda İçişleri Bakanlığı Yerel ve Bölgesel Yönetimler Bakanlık Müşaviri Th. J. Zandstra da, Hollanda'da yerel yönetim uygulamalarında karşılaştıkları sorunları ve bunların üstesinden nasıl geldiklerini örneklerle açıkladı. Toplantı, gerçekleştirilen oturumların ardından soru-cevap bölümüyle son buldu.

MATRA PROJESİ TAMAMLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 15:52:04
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 18:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?