1
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Mavi kapaklar umut olmadı

Mersin'de ilköğretim okulundaki arkadaşlarının topladığı mavi kapaklarla akülü veya elektrikli sandalye sahibi olmayı hayal eden doğuştan yürüme engelli Umut Okur, mavi kapak sayısı yeterli olmayınca sandalyesiz kaldı.

Cengiz Topel İlköğretim Okulu öğrencileri, 'Tane-Tane Kapakları Toplayalım, Adım-Adım Engelleri Aşalım Kampanyası' çerçevesinde binlerce mavi kapak topladı. Öğrenciler, topladıkları kapakları Okul Müdürü Hüseyin Kulalı'ya teslim ettiler. Hüseyin Kulalı, proje kapsamında okul öğrencilerinin plastikten oluşan mavi kapakları toplayarak engelli öğrencilerine yardımcı olmak amacını taşıdıklarını belirterek, "Öğrenciler ve ailelerinin yanı sıra, okul öğretmenlerinin de önemli katkı sağladıkları mavi kapak kampanyasına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu kampanyaya tüm vatandaşların ve öğrencilerin de destek vereceklerine inanıyorum. Bu çocuklarımız sosyal sorumluluğun en güzel örneğini göstererek, topladıkları mavi kapakları bizlere teslim etmişlerdir. Her birine öğrencimiz Umut Okur adına teşekkür ediyorum" dedi.

5/C sınıfı öğrencisi Umut Okur ise, doğuştan yürüyemediğini belirterek, "Yıllardır annemin kucağında okuluma gidip geliyorum. Kendime ait tekerlekli sandalyem var. Ancak bu bana yeterli gelmiyor. Eğer akülü veya elektrikli bir sandalyem olursa, okul bahçesinde ve evde işlerimi rahatlıkla halledebilirim. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyorum" diye konuştu.

Yıllardır okula gidiş gelişlerinde oğlunu kucağında taşıyan Teslime Okur, "Duyarlı vatandaşlardan oğluma bir akülü veya elektrikli tekerlekli sandalye almalarını istiyorum. Çocuğumun hep hayalinde akülü veya elektrikli sandalye vardı" dedi

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2012 Perşembe 13:19:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?