5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

MDOB, 'Doğu'yu fethedecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Üzeyir Hacıbeyov'un en önemli eserleri arasında gösterilen 'Arşın Mal Alan' adlı operasıyla 'Büyük Doğu Turnesi'ne çıkacak.

Tunceli, Kahramanmaraş, Bingöl, Batman, Bitlis ve Siirt illerini kapsayacak turneyle ilgili açıklamalarda bulunan MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Selman Ada, 'Sanat Her Yerde' sloganıyla yola çıktıklarını ve bu kapsamda da operanın gitmediği illere giderek, oralarda temsiller gerçekleştireceklerini söyledi.

Ada, aynı dönemde Türkiye'nin batısında yer alan Antalya ve Marmaris gibi kentlerde organize edilecek ulusal ve uluslararası festivallere de katılarak, temsiller sahneleyeceklerini ifade etti.

Festival coşkusunu Doğu illerinde de yaşatmak istediklerini dile getiren Ada, 5 Haziran'da Kahramanmaraş'ta başlayacak olan 'Büyük Doğu Turnesi kapsamında 'Arşın Mal Alan' adlı operayı 7 Haziran'da Tunceli'de, 9 Haziran'da Bingöl'de, 11 Haziran'da Batman'da, 13 Haziran'da Siirt'te ve 15 Haziran'da da Tatvan'da sahneleyeceklerini, bu konuda hazırlıkların son aşamaya geldiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 15:12:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?