8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

MDOB, Ekim'de perdelerini açıyor

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 1 Ekim'de perdelerini açmaya hazırlanıyor.

MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Hakan Gürkan, MDOB Başrejisörü Yaşar Eskin ve Başkoreograf Nıkolay Ostapenko ile birlikte düzenlediği basın toplantısıyla, 2007-2008 temsil sezonundaki hedeflerini anlattı.
1 Ekim Pazartesi günü Atatürk Evi'ndeki şan konseri ile programların start alacağını belirten Gürkan, bu sezonda 9 eseri Mersinliler'e ve Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki sanatseverlere sunacaklarını söyledi.

Akşam temsillerinden sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüsler ile sanatseverlere ücretsiz servis imkanı sağlandığını anlatan Gürkan, Mersin halkının operadan yoksun kalmaması için her türlü ayrıntıyı düşündüklerini vurguladı. Yurt dışından da çeşitli turlar aracılığıyla Mersin Operası'na turistler getirmeyi planladıklarını ifade eden Gürkan, Mersin'e gelecek olan turistlere aynı zamanda kentin tarihi yerlerini de gezdireceklerini vurguladı. Viyana'da yapılacak olan uluslararası bir fuara MDOB heyetinin de davet edildiğine dikkat çeken Hakan Gürkan, bu organizasyonlar ışığında Mersin'i daha iyi tanıtma fırsatı bulacaklarının altını çizdi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 13:54:20
Güncelleme :26 Eylül 2007 Çarşamba 13:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?