4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MDOB, 'Kuklacı'yı sahneleyecek

MDOB, 'KUKLACI'YI SAHNELEYECEK

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), dünyaya kukla olarak gözlerini açan Pinokyo'nun, gerçek bir çocuğa dönüşmek isterken başından geçenlerin anlatıldığı 'Kuklacı' adlı çocuk oyununu yeniden minik izleyicileriyle buluşturmaya hazırlanıyor.

Ferdi Merter tarafından kaleme alınan ve Melih Seskır tarafından da bestelenen eseri Melih Öztürk sahneye koyarken, oyunun sahne tasarımınıysa Alev Tol'un, koreografisini de Tolga Eren'in üstlendiği vurgulandı. Pinokyo'nun, gerçek bir çocuğa dönüşmek istemesinden yola çıkılan öyküde başından geçenler, karşılaştığı insanlar ve hayvanların yanı sıra Pinokyo'nun aldığı derslerin anlatıldığı eserin ışıklarını da İbrahim Avcı'nın tasarladığı açıklandı.

17 Nisan Cumartesi günü Kültür Merkezi'nde sahnelenecek olan 'Kuklacı'da başlıca rolleriyse; Sevil Erçak, Ayşegül Devrim Serdar, Özkan Çavdaroğlu, Ufuk Kasar, Hicran Evşen, Zeynep Özgür Günal, Korhan Dinçer, Hulusi Polat, Pınar Olgun Güven, Perin Korbek, Alpay Noyan Özbay, Erdem Özdemir, Tolga Erden, Levent Yetkin, Serin Saybaşılı, Ayşin Alev Yücel, Gülçin Altaş, Melahat Yavuz, Okan Fidan ve Ercüment Şirin paylaşacağı belirtildi.

'Kuklacı'nın aslında çok iyi bilenen Pinokyo'nun öyküsünü anlattığını kaydeden MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Hasan Alptekin, "Çok renkli bir kostüm ve dekor tasarımı, hareketli danslarla sahnelenen Kuklacı, MDOB'da bu sezon ve gelecek sezon oynamaya devam edecek. Sahneye veda eden, bir diğer çocuk oyunu 'Sihirbaz Oz'un Mersin'de çok ilgi görmüş, kentteki hemen hemen her okul izlemişti. Çok sevilen 'Sihirbaz Oz' ile aynı ilgi ve sevgiyi 'Kuklacı'nın da göreceğinden kuşkum yok. Hedefimiz; Mersin'deki her çocuğun sahnemize gelerek bu oyunu izlemesi ve geleceğin opera-bale seyircisi olması" dedi.

MDOB, 'KUKLACI'YI SAHNELEYECEK
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 14:25:00
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 14:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?