4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MDOB, 'Requiem'i seslendirecek

MDOB, 'REQUİEM'İ SESLENDİRECEK

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), bu sezon ilk defa Wolfgang Amadeus Mozart'ın, en çok tanınan eserleri olarak öne çıkan; 'Requiem'i seslendirecek.

Yarın akşam Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan konserde Orkestra Şefliği'ni Vladimir Lungu ile Zdravko Lazarov üstlenirken, Lazarov'un aynı zamanda da koronun da şefliğini üstlendiği vurgulandı. Eserin solistlerinin de; Bengi İspir Özdülger (soprano), Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı (mezzosoprano), Hakan Bölükbaşı (tenor), Hasan Alptekin (bas) ve Marina Kvlividze (konzertmeister) olacağı bildirildi.

MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Hasan Alptekin, 'Requiem' adlı eserini kaleme alırken Mozart'ın sağlık durumu bozuk olduğunu hatırlatarak, söz konusu eserin zenginlikle ifade edilmiş metninin aynı zamanda Mozart'ı etkilediğini, onun müzikal hayal gücünü de en üst seviyede esinlediğini kaydetti. Alptekin, "En coşkulu pasajların hareketli bir dinginlikle birleşmesi, Requiem'i bir dehanın çok derin bir ürünü göstermektedir. Gerek müziğindeki yoğunluk, gerek bestelenişindeki esrar, Requiem'i iki yüz yıldır Mozart'ın en tanınan eseri konumuna getirmiştir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 16:27:02
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 11:19:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?