5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

MDOB, 'Yarasa' operetini sunacak

YARASA OPERETİNİN PRÖMİYERİ MERSİN'DE

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Johan Strauss'un; 'Yarasa' adlı operetinin prömiyerini 26 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirecek.

Mersin Kültür Merkezi'nde sahnelenecek olan eserle ilgili hazırlıklarınsa sürdürüldüğü bildirildi. Orkestra Şefliğini Vladimir Lungu'nun üstleneceği opereti Kenan Korbek sahneye koyarken, dekor tasarımının Seyhan Atamer, kostüm tasarımının da Çimen Somuncuoğlu'na ait olduğu belirtildi.

Zdravko Lazarov'un koro şefliğini üstleneceği eserde ışıkta Ahmet Defne görev alırken, koreografisini de konuk sanatçı Neslihan Özdemir hazırlayacak.

Eğlenceli konusu, hareketli rejisinin yanında müzikleriyle de kendini öne çıkarmayı başaran operetin başlıca rollerini; Eisenstein'da Ziya Humar ve konuk sanatçı Fatih Şanal, Rosalinde'de Nazlı Alptekin ve Bengi İspir Özdülger, Alfred'de Mustafa Özer, Dr. Falke'de Orhan Yıldız, Frank'da Hasan Berk ve Ufuk Kasar, Prens Orlovsky'de Gülden Berber ve Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Frosch'da Tolga Erden, İda'da Melda Aygün ve Sevil Erçak, Blind'de ise Özer Öndeş ve Alpay Noyan'ın paylaşacağı kaydedildi.

YARASA OPERETİNİN PRÖMİYERİ MERSİN'DE
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 12:46:01
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 12:57:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?