2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

MDOB Aralık'ta da yoğun

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), aralık ayında da yoğun bir programla sanatseverlerin huzuruna çıkacak.

'Binbir Gece Masalları' balesinin gala gösteriminin ardından bu kez de 'Sihirbaz Boz' adlı çocuk oyununun prömiyerin gerçekleştirecek olan MDOB, 'Sevil Berberi' adlı operayı da yeniden sahneleyecek.

13 Aralık Cumartesi günü Kültür Merkezi'nde; Giuseppe Verdi'nin 'La Traviata' adlı operasını özgün dilde iki bölüm olarak izleyicisine sunacak olan MDOB, 18 Aralık Perşembe günü de bir çocuk oyunun prömiyerini gerçekleştirecek. E.Thomas'ın 2 perdeden oluşan 'Sihirbaz Boz' adlı oyun da yine Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Batı'nın müziğini Doğu'nun enstrümanlarıyla opera sahnesinde buluşturacak MDOB, aynı zamanda da oryantale alışık kulaklara bach dinletecek. Lale Balkan tarafından sahneye konulan 'Bach Oryantal' adlı baleyi MDOB, aralık ayından yeniden sahneleyecek. Eser, 20 Aralık Cumartesi günü Mersin'in Tarsus ilçesinde yer alan 75. Kültür Merkezi'nde sahneye konulacak.

Üzeyir Hacıbeyov imzasını taşıyan 'Arşın Mal Alan' aldı opereti de 23 Aralık Salı günü izleyicisiyle buluşturacak olan MDOB, 25 Aralık'ta da W.A. Mozart'ın unutulmaz eseri 'Saraydan Kız Kaçırma' operasını, 26 Aralık Cuma günü de 'Ayın Etkinliği'ni gerçekleştirecek. Söz konusu etkinlikte de müzikseverlere şan-piyano resitali sunulacak. Aralık ayının son etkinliği ise Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. 30 Aralık Salı günü yapılacak olan etkinlikte MDOB, 'Sevil Berberi' adlı operayı sahneleyecek. Bu etkinlik aynı zamanda da 2008 yılının son gösterisi olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 14:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?