5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

MDOB Basın Müdürü Kuçer

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Basın-Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü görevine Tufan Uğur Kurçer'in getirildiği açıklandı.

Kurçer, düzenlediği ilk basın toplantısındaysa MDOB'u uluslararası düzeye taşımak için çalışacağını söyledi.

Çalışma arkadaşlarıyla birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde ortak açıklama yapan Tufan Uğur Kurçer, ülkelerin kültürel yükseliş çizgisinde operaya verdikleri öncelikle çağdaş dünyada yerlerini alabileceğinin altını çizerek, kökleri III. Mahmut Dönemi'ne kadar uzanan operanın, yeni Türkiye Cumhuriyeti'nde çağdaşlaşmanın da en önemli hamlelerinden biri olduğunu kaydetti. Kurçer, "Leyla Gencer, Ahmet Adnan Saygun, Aydın Gün gibi evrensel sanatçıları dünyaya kazandıran, Türk operasının yetiştirdiği evrensel değerlerden biri olan Selman Ada, 6 aydır MDOB Müdürlüğü görevini yürütüyor. Mersin, Türkiye'de operası olan kent ayrıcalığına, Selman Ada'nın varlığını da ekleyerek prestijini arttırmıştır" dedi.

Basının, kentlerin dili, gözü ve belli olduğunu vurgulayan Kurçer, operanın kentle daha sağlıklı bir ilişki kurulabilmesi noktasında daha çok çalışacaklarını anlattı.
Tufan Uğur Kurçer, temsil ve konser duyurularının Mersinlilere daha fazla ulaşmasının sağlanması, Mersin'de yaşayan sanatçıların kent insanına tanıtılmasının yanında opera ve balenin tanıtılmasının da kentin kazanımı olacağının altını çizdi. MDOB'u uluslararası düzeye taşıma noktasında Mersin'in bir bütün olarak desteğine ihtiyaç duyduklarını belirten Kurçer, bu noktada da kent erkanının, iş dünyasının, basının, sivil toplum örgütlerinin Mersin için operaya daha aktif destek vermesinin, kentlilik bilinci açısından da önemli olduğunu söyledi.

Kurçer, MDOB bünyesinde son 6 ayda yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Mersin Oda Orkestrası ile birlikte Mersin Oda Korosu'nun kurulduğunu dile getiren Kurçer, her ay bir prömiyer gerçekleştirdiklerini, operadaki temsil sayısının da 14'e yükseltildiğini ifade etti.

Opera içerisindeki çalışma alanlarının da arttırıldığını kaydeden Tufan Uğur Kurçer, engelliler için girişe rampa yapıldığını, 5 adet piyano, 1 adet obua, 1 adet trombon alındığını, bilgisayar gibi teknik cihazların yenilendiğini, 2 adet arşiv odası yapıldığını, tüm bunların yanında da kalifiye eleman alımı gerçekleştirildiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 18:00:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?