5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

MDOB 'Carmina Burana'yı sergileyecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), tarihinde bir ilke imza atarak, Carl Orff'un ölümsüz eseri 'Carmina Burana'yı 2 bin kişilik açık hava tiyatrosunda sahneleyecek.

16 Mayıs Cumartesi günü Atatürk Parkı içinde yer alan Amfi Tiyatro'da gerçekleştirilecek konserin orkestra şefliğini Vladimir Lungu üstlenecek. MDOB ile Akdeniz Opera ve Bale Kulübü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilecek olan etkinliğin yoğun ilgi görmesi bekleniyor. MDOB Orkestrası ve Koroları tarafından sahnelenecek eserde solist olarak Funda Uyanık Özer, Fahri Önoğlu, Haldun Özörten ile Reyhan Bezdüz yer alacak.

Davvera'daki bir manastırda bulduğu 13. yüzyıla ait el yazması şiirlerden esinlenerek birkaç hafta gibi kısa sürede 'Carmina Burana' adlı eseri yazan Carl Orff, eserini, "Beni asıl etkileyen bu şiirlerin ritim ve görsel karakteri, zengin vokal müzik kalitesi ve Latin dilinin eşsiz ifade gücüydü. Müzik, şiirden güç alarak hızla gelişti ve şu ana kadar yazmış olduğum her şeyin ötesinde 'Carmina Burana' ile toplu eserlerim başlamış bulunuyor" diye tanımlıyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 15:59:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?