30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

MDOB galaya hazırlanıyor

MDOB 'GALA'YA HAZIRLANIYOR

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), İtalyan operasının ölümsüz eserleri arasında gösterilen ve Donizetti imzasını taşıyan; 'Lucia di Lammermoor'un galasını gerçekleştirecek.

Prömiyeri yoğun ilgi gören operanın, 27 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilecek olan temsiline yine Mersin Kültür Merkezi'nin ev sahipliği yapacağı bildirildi.

W. Scott'ın 'Lammermoor Gelini' adlı romanından hareketle librettosunu S. Cammarano'nun yazmış olduğu eserin dünya prömiyerinin 1835 yılında Napoli'de, Türkiye prömiyerinin de 1953 yılında Ankara'da gerçekleştirildiği hatırlatıldı. Mersin'de ilk defa MDOB tarafından 1999-2000 sanat sezonunda izleyicisinin beğenisine sunulan 'Lucia di Lammermoor' adlı operanın, İtalyan rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini'nin yorumuyla gala temsilinin yapılacağı dile getirildi.

Eserin orkestra şefliğini Vladimir Lungu'nun yaparken, dekor ve kostüm tasarımını Gülden Sayıl, ışık tasarımını da Stefano Pirandello'nun üstlendiği ifade edilirken, operanın koro şefliğiniyse; koroyu uzunca süre esere hazırlayan ancak bu sezon MDOB'dan ayrılarak ülkesine dönem Zdravko Lazarov'dan koro şefliği görevini devralan Oleg Constantinov'un üstleneceği açıklandı. Eserde başlıca rolleriyse; Bengi İspir Özdülger, Funda Uyanık, İhsan Ekber, İnanç Makinel,Andrey Yevtushenko, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Gülden Berber, Hasan Berk, Hasan Alptekin, Ziya Humar ve Okan Fidan'ın paylaşacağı bilgisi verildi.

'Lucia di Lammermoor' adlı operanın, aynı zamanda da G. Donizetti'nin en başarılı eseri olarak gösterildiğini ifade eden MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Hasan Alptekin, “İtalyan operasının ölümsüz eseri 'Lucia di Lammermoor' tenor ve sopranolar için güzel aryalarla süslenmiştir. Özellikle 'Av' ve 'Düğün' koroları ve Edgardo'nun ölümsüz aryası birçok İtalyan bestecinin üzerinde derin etkiler oluşturmuştur. MDOB olarak, deneyimli kadro ve yönetimimizle birlikte her sanat sezonunda olduğu gibi baş yapıtları Mersinli sanatseverlerle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

MDOB 'GALA'YA HAZIRLANIYOR
MDOB 'GALA'YA HAZIRLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2011 Pazartesi 14:10:04
Güncelleme :24 Ocak 2011 Pazartesi 14:17:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?