5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

MDOB izleyicisini ağlattı

MDOB İZLEYİCİSİNİ AĞLATTI

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), dramatik yapısıyla öne çıkan 'Luisa Miller' adlı operayla birlikte izleyicisini gözyaşına boğdu.

Türkiye'de ilk defa MDOB tarafından sahnelenen, solo partilerde virtuozite gerektiren teknik zorluklar nedeniyle sahnelenmesi pek tercih edilmeyen 'Luisa Miller' yeniden izleyicisiyle buluştu. Giuseppe Verdi'nin, olgunluk döneminin ilk eserlerinden biri olarak öne çıkan opera, dramatik yapısıyla seyircisini ağlattı. Verdi'nin doğumunun 100. yılı kapsamında söz konusu eseri repertuvarına alan MDOB, böylelikle de önemli bir girişimin de altına imza atmış odu.

Kenan Korbek tarafından sahneye konulan eserin librettosunu Salvatore Cammarano'nun üstlenirken, Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte MDOB Orkestrası'nı da Vlademir Lungu'nun yönetti.Seyhan Atamer'in dekorunu, Çimen Somuncuoğlu'nun kostümünü tasarlığı operanın ışık tasarımını Tarı Deniz üstlenirken, koro şefliğini de Zdravkov Lazarov'un yaptığı kaydedildi. Aşk, entrika ve zehir olmak üzere 3 perdeden oluşan 'Luisa Miller'de başlıca rolleri; Bengi İspir Özdülger, Işıl Cavga, Hakan Bölükbaşı,

Andrei Yevtuşenko, Hasan Berk, Hasan Alptekin, Yusuf Ziya Büyükaslan, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Ayşe Pınar Balay, Gülden Berber ve Nihan Çetin paylaştı.

MDOB İZLEYİCİSİNİ AĞLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2009 Pazar 12:32:04
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 08:47:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?