5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

MDOB 'perde' dedi

MDOB, YENİ SANAT SEZONUNDA PERDELERİNİ AÇTI

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), yeni sanat sezonuna 'Merhaba' dedi. Yılın ilk temsilini 'Gala Konseri'ne ayıran MDOB, G. Rossini, Von Suppe ve G. Verdi gibi dünya ünlü isimlerin eserlerinden seçkiler sundu.

Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe; Mersin Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay ve Mersin eski Valisi Akif Tığ'ın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı. Konser öncesinde konuşan MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Hasan Alptekin, sezonun gayriresmi açılışını Adana'da Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) ile ortaklaşa düzenledikleri; 'Senfoni ve İlahiler Konseri' ile gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Alptekin, 'TÜRKSOY Opera Günleri'ne kent olarak ev sahipliği yaptıklarını ve bu kapsamda da gerek Mersin'de, gerekse de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) düzenlenen konserlerde sahne aldıklarını anlattı. Mersinli sanatseverlerin karşısına yeniden çıktıkları için heyecanlı olduklarını ifade eden Hasan Alptekin, "Şimdi de resmi açılışımızı gala konserle gerçekleştiriyoruz. Temennimiz bundan sonra ikinci adresinizin MDOB sahnesi olmasıdır" dedi.

Konuşmaların ardından konsere geçildi. MDOB Müzik İşleri Yönetmeni Vlademir Lungu'nun orkestra şefliğini üstlendiği konserin, koro şefliğini Zdravko Lazarov yaparken, etkinlikte; G. Rossini'nin 'Wilhelm Tell' operasıyla birlikte C. M. von Suppe'nin 'Hafif Süvari' uvertürünü MDOB Orkestrası seslendirirken, koroysa G. Verdi'nin 'Nabucco' operasından ünlü 'Esirler Korosu'nu seslendirerek, izleyicisinden büyük beğeni topladı

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2009 Pazar 12:07:01
Güncelleme :4 Ekim 2009 Pazar 12:14:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?