5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

MDOB perdelerini açıyor

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), yeni sanat sezonuna 3 Ekim'de düzenlenecek olan 'Gala Konseri' ile birlikte 'Merhaba' diyecek. Sezon açılışıyla ilgili hazırlıklar sürerken, Ekim Ayı Programı'nın da belirlendiği bildirildi.

Konuyla ilgili olarak MDOB'tan yapılan açıklamada; 3 Ekim'de Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek konserin ardından bu kez 5 Ekim'de bir 'Şan Konseri' organize edileceğinin altı çizildi. E. Thomas imzasını taşıyan ve 2 perdeden oluşan 'Sihirbaz Oz' adlı müzikli çocuk oyunuysa 7 Ekim'de sahneleneceği belirtilirken, aynı günün akşamındaysa MDOB Oda Korosu ve Oda Orkestrası'nın bir konser vereceği vurgulandı.

MDOB, Şah Şehriyar ile güzel karısı Şehrazat'ın aşklarının destanı olan; 'Binbir Gece Masalları' adlı bale eserini bu sezon yeniden izleyicisiyle buluşturacak. F.Amirov'un unutulmaz eseri 10 Ekim Cumartesi günü Kültür Merkezi'nde sahneleneceği bildirildi.

14 Ekim Çarşamba günü 'ücretsiz' olarak düzenlenecek olan etkinlikte sanatseverler 'Oda Müziği Konseri'nde buluşacak. G.Verdi'nin; 'Luisa Miller' adlı operasıysa 15 Ekim Perşembe günü sahneye konulacak. 3 perdeden oluşan eser Kültür Merkezi'nde izleyicisinin beğenisine sunulacak.

MDOB, 'Binbir Gece Masalları' adlı baleyi kaçıranlar için 17 Ekim'de tekrar sahneleyecek, G. Puccini'nin unutulmaz eseri 'Tosca' bu yıl yeniden hayat bulan eserler arasında yer alıyor. 24 Ekim'de söz konusu operanın yine Kültür Merkezi'nde prömiyeri gerçekleştirileceğini ifade edildi.

28 Ekim'de özel bir gece organize edecek olan MDOM, 'Cumhuriyet Konseri' ile izleyicisinin karşısına çıkacak. 'Sihirbaz Oz' adlı çocuk oyunu 30 Ekim'de yeniden çocuklarla buluşurken, ayın son etkinliği ise; 30 Ekim Cuma günü Kültür Merkezi Şeref Salonu'nda yapılacak olan; 'Ayın Konseri' olacak.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2009 Pazar 14:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?