4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MDOB sezon finaline hazırlanıyor

MDOB SEZON FİNALİNE HAZIRLANIYOR

Mersin Devlet Opera ve Balesi, Johann Strauss'un en bilinen opereti 'Yarasa' adlı eserin ardından, şimdi de Miguel de Cervantes'in ölümsüz eseri, 'Don Kişot' adlı baleyi bu sezon son kez izleyicisiyle buluşturmaya hazırlanıyor.

13 Mayıs Perşembe günü Kültür Merkezi'nde izleyicisinin beğenisine sunulacak olan balenin müziklerini Minkus üstlenirken, koreografisini Marius Petipa ile Alexandr Gorsky'den sonra Nugzar Magalaşvili'nin üstlendiği kaydedildi. Orkestrayı Elşad Bagirov yöneteceği ifade edilirken, 'Don Kişot'u Nugzar ve Medeia Magalaşvili çiftinin sahneye koyduğu, dekor tasarımında Gülden Sayıl, kostümdeyse Sayıl ile birlikte Serdar Başbuğ isminin ön plana çıktığı belirtilirken, eserin ışıklarını da Tarı Deniz'in üstleneceği kaydedildi.

'Don Kişot' adlı balenin başlıca rolleriniyse şu isimlerin paylaşacağı açıklandı; “Özlem Şenormanlılar, Ender Üçdemir, Roman Geer, Mahmut Akyol, Serbülent Biçer, Başak Özenç, Özge Uzun Ösmen, Tarkan Günal, Murat Ali Cengiz, Murat Koman, Ahmet Demirci, Nihat Er, Cenk Güner, Göksel Toker, Tolga Ergen, Yağmur Arınlı, Özge Çalışlar, Selgan Çavdaroğlu, Pınar Humar, Berna Turhan İleri, Hülya Şahin, Serbülent Biçer ve Mahmut Akyol.”

'Don Kişot' gibi ölümsüz bir bale eserini sahnelemekten büyük bir mutluluk duyduklarını anlatan MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Hasan Alptekin, “Cervantes'in ünlü romanı ve karakteri Don Kişot, her zaman büyük ilgi görmüş; tiyatro, opera, operet, bale gibi sahne eserlerine konu olmuştur. Böylesine önemli bir eseri, kendi sahnemizde izleyicilerimizle buluşturmak oldukça önemliydi. Ama artık yolun sonuna geldik ve eseri bu sezon son kez sanatseverlerin beğenisine sunacağız. Bu eserin kaçırılmamasını tavsiye ederim” dedi.

MDOB SEZON FİNALİNE HAZIRLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 15:44:01
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 15:48:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?