5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

MDOB'den miniklere konser

Mersin’in Mut ilçesinde bir ilk yaşandı. Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), bir ilk öğretim okulunda ‘Şan Konseri’ verdi. Yoğun ilginin gösterildiği dinletide müzik dolu anlar yaşandı.

Zekeriya Çetin İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirilen konseri MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Selman Ada yönetti. Selman Ada’ya da piyanoda Ahad Askerov’un yanı sıra Ali Canlı, Sevil Erçok, Yaşar Eskin, Dilaren Yaşer ile solistler Sevil Erçok, Emel Adulı, Levent Yetkin ve Okan Fidan eşlik etti.

Dinleti öncesinde kısa bir konuşma yapan piyanist Ahad Askerov, yarının güvencesi olan bugünün çocuklarına sanatla ulaşıp, müzikle onların ruhunun derinliklerine inmeye çalıştıklarını anlattı. Okul okul, köy köy, mahalle mahalle gezerek insanlara sanat aşkını aşılamaya çalıştıklarını belirten Askerov, bu tür etkinliklerin önümüzdeki dönemde de devam edeceğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından dinletiye geçildi. MDOB sanatçıları tarafından seslendirilen parçalara eşlik eden öğrenciler, müzik dolu anlar yaşadı. Konserde Batı ve Türk halk ezgilerinden de seçkiler sunuldu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 17:09:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?