4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MDOB'tan 'Hanri Atat' konseri

MDOB, 'HANRİ ATAT' İÇİN SAHNE ALACAK

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), kente kültürel ve sanatsal anlamda yaptığı katkılarla öne çıkan merhum Hanri Atat anısına konser düzenleyecek. Söz konusu etkinlikteyse Mozart'ın en son eseri olan; 'Requiem' adlı bestesi seslendirilecek.

5 Mayıs Çarşamba günü Kültür Merkezi'nde halka açık olacak olan konserin orkestra şefliğiniyse Zdravko Lazarov ile Vladimir Lungu paylaşacak. Lazarov'un aynı zamanda da MDOB Korosu'nun da şefliğini üsteleneceğinin altı çizilirken, eserin solistlerinin de; Bengi İspir Özdülger (soprano), Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı (mezzosoprano), Hakan Bölükbaşı (tenor), Hasan Alptekin (bas) ve Marina Kvlividze (konzertmeister) olacağı bildirildi.

MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Hasan Alptekin, Hanri Atat'ın Mersin'in kültür ve sanat hayatına büyük katkıları olduğunu ifade ederek, "Mersin'de Devlet Opera ve Balesi'nin kuruluşunda da büyük emeği olan Sayın Atat'ı anmayı görev biliyoruz. Konserimize tüm Mersinlileri davet ediyoruz" dedi.

Requiem'i yazarken sağlık durumu bozuk olmasına rağmen, eserin zenginlikle ifade edilmiş metninin, Mozart'ı etkilediğini ve onun müzikal hayal gücünü en üst seviyede esinlediğini anlatan Alptekin, "En coşkulu pasajların hareketli bir dinginlikle birleşmesi, Requiem'i bir dehanın çok derin bir ürünü göstermektedir. Gerek müziğindeki yoğunluk, gerek bestelenişindeki esrar, Requiem'i 200 yıldır Mozart'ın en tanınan eseri konumuna getirmiştir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 16:49:02
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 18:43:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?