4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MDOB'tan 'senfoni' resitali

MDOB'TAN 'SENFONİ' RESİTALİ

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), bu kez izleyicisinin karşısına bir 'senfoni konseri' ile çıkacak. 13 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan etkinlikte ustalardan da seçkiler sunulacak.

Mersin Kültür Merkezi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan konserde; MDOB Orkestrası'nı Vladimir Lungu yönetirken, konzertmeisterin ise Marine Kvlividze olacağı belirtildi. Opera ve bale eserlerine eşlik etmenin yanı sıra senfoni orkestrası olma özelliğini de ortaya koyacak olan MDOB Orkestrası, etkinlikte dinleyenlerine Klasik Batı Müziği'nden de örnekler sunacak.

MDOB Orkestrası, 'Senfonik Konser' programında; Benjamin Britten'in gençlere orkestrayı ve enstrümanları tanıtmak içi yazdığı 'Henry Purcell'in bir teması ve varyasyonları içeren; 'Genç Adam'ın Orkestra Rehberi' adlı eseriyle başlayacak. Konserde ayrıca Richard Strauss'un bir Alman masal kahramanı olan Till Eulenspiegel'in maceralarını anlattığı. 'Till Eulenspiegel'in Neşeli Maceraları' adlı eseri ile Modest Mussorgsky'nin, 'Bir Sergiden Tablolar' çalışmasını seslendirecek.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Hasan Alptekin, sezonun ikinci senfonik konserinin müzikseverlerin kesinlikle kaçırmaması gereken bir konser olduğunu dile getirdi. Hasan Alptekin, bu konserin programlı bir konser olduğunu, aynı zamanda açıklamalı konser olma özelliğiyle eğitsel bir yanı olduğunu da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 16:25:00
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 16:27:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?