5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

MDOB'tan 'senfonik' konser

MDOB'TAN 'SENFONİK' KONSER

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), sezonun ilk senfonik konserini verecek. Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan konserde; Çaykovski'nin eserleri seslendirilecek.

Kültür Merkezi'nde organize edilecek olan 'Senfonik Konser'de MDOB Orkestrası'nı da aynı zamanda da MDOB Müzik İşleri Yönetmeni de olan orkestra şefi Vladimir Lungu'nun yöneteceği, etkinlikte konzermeisterin de Marina Kvlividze olduğu belirtildi. MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Hasan Alptekin, kurum bünyesindeki orkestranın opera ve bale eserlerine eşlik etmenin yanında senfoni orkestrası olma özelliğini de ortaya koyarak, klasik Batı müziğinin en önemli bestecileri arasında gösterilen Çaykovski'nin eserleriyle dinleyicisinin karşısına çıkacağını söyledi.

Hasan Alptekin, konser kapsamında MDOB Orkestrası'nın, Çaykovski'nin; Romeo Juliet Uvetür Fantasia'sını, Fındıkkıran Süitini ve 6. Senfonisi'ni (Pathetique) seslendireceğini de belirterek, etkinliği aynı zamanda da sezonun ilk senfonik konseri olarak da öne çıktığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 12:28:01
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 12:36:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?