5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

MDTO'ya başarı belgesi

Türkiye'nin ikinci deniz ticaret odası olan Mersin Deniz Ticaret Odası'nda (MDTO), "kalite" çalışmaları meyvesini verdi. Söz konusu çalışmalar kapsamında MDTO, "ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi" aldı.

Sistemini uluslararası standartlar çerçevesinde belgelendirmek amacıyla MDTO tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında oda üyelerine yönelik olarak başlatılan "ISO 9001 Temel Eğitimi" tamamlandı. Belgelendirme işlemlerinin ardından da MDTO'nun hizmet kalitesi; "ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Belgesi" ile tescillenmiş oldu.

Öte yandan MDTO'nun, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi"ne dahil olma çalışmalarının da sürdürüldüğü kaydedildi. Odadan yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"TOBB çatısı altındaki oda ve borsalar için oldukça önem arz eden ve hizmet türlerinin arttırılması, hizmet kalitelerinin iyileştirilmesi, Oda/Borsa sistemi içerisinde bir yakınlaşmanın temini ve bu sayede Türk Oda/Borsa sisteminin Avrupa Oda/Borsa sistemine uyumunun sağlanmasını amaçlayan 'Akreditasyon Sistemi' ve 'Stratejik Plan' çalışmalarının ise Haziran 2009 tarihinde Türk Loydu denetmenliğinde tamamlanması öngörülüyor."
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 12:28:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?