5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Meclis üyesinden borç iddiası!

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz Belediyesi'nin DTP'li Meclis Üyesi Hasan Arık, belediyenin son 5 yıllık zaman diliminde borç batağına saplandığını ve tahmini borcun da 50 milyon TL'ye ulaştığını ileri sürdü.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde DTP'li Meclis Üyeleri ile ortak bir açıklama yapan Arık, belediyenin Kenan Yücesoy başkanlığında iflasın eşiğine getirildiğini, bugün gelinen noktada da başta SSK ve Vergi Daireleri olmak üzere çalışan işçilerine dahi borçlu hale getirildiğini ileri sürdü.

Belediye işçilerinin son 5 yıldır sosyal haklarıyla birlikte ikramiyelerinin ödenmediğini iddia eden Arık, çalışanlarını mart ayı maaşlarını dahi alamadığını anlattı. Arık, "Akdeniz Belediyesi'ne iş yapan Mersinli küçük firmalar, belediyeden paralarını alamamaktadır. Bu nedenle de esnaf, belediye ile iş yapmamakta ve mal vermemektedir. Park bahçeler ve temizlik işleri gibi şirket çalışanları ve müteahhit firmaların belediyeden 2-3 aylık alacakları bulunmaktadır. İller Bankası'ndan kullanılan kredi borçları ödenmemiştir. Ne yazık ki, belirtmiş olduğumuz konularla ilgili net bir rakam veremiyoruz. Belediye Meclis Toplantıları'nda sözlü talebimize ve daha sonra yaptığımız yazılı başvurulara cevap verilmedi. Belediye borçları Meclis üyelerinden ve kamuoyundan gizleniyor" dedi.

Belediyenin tahmini borcunun 50 milyon TL olduğunu savunan Hasan Arık, belediyenin gelir-gider hesaplarının Hesap İşleri Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü, söz konusu hesapların da günlük, aylık ve yıllık bütçe hesabı üzerinden takip edildiğini hatırlatarak, Yazı ve Hukuk İşleri Müdürlükleri'nin belediye borçlarının takipçisi birimler olmadığını dile getirdi. Arık, buna rağmen kendilerine yapmış oldukları yazılı başvuruyla ilgili olarak; Akdeniz Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Tuncay Karakaş imzalı bir metinle cevap verilerek, kendilerinden 15 günlük ek bir süre istendiğini açıkladı.

Arık, "Hukuk, çirkin bir şekilde kullanılarak belediye borçları hakkında bilgi edinme hakkı engellenmektedir. Elbette ki süreklilik arz eden ve iş yapan kurumlar borçlanır. Ne yazık ki, 5 yıllık belediye bütçesi ve yapılan borçlara rağmen halkımıza yeterli düzeyde hizmet verilmemiştir. Hizmette eşit ve adil olunamamıştır. Seçim ve seçim harcamalarının öncelik haline getirilmesi nedeniyle Akdeniz Belediyesi, batma noktasına gelmiştir. Açık, şeffaf, demokratik ve sosyal belediyecilik bu değildir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 17:24:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?