4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MEGİAD yönetimi basınla tanıştı

MEGİAD YÖNETİMİ BASINLA TANIŞTI

Mersin Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) Başkanı Alper Gürsoy, kurumsal olarak farklı işler yapıp Mersin'de iz bırakmak istediklerini belirterek, "En büyük problemin, Mersin'in imajı olduğunu düşünüyoruz. Mersin'in imajını biraz daha yukarılara çekebilirsek, hepimiz ürettiğimizi daha fazlasına satabiliriz" dedi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan kongre sonrası yeni yönetimini oluşturan MEGİAD yönetim kurulu üyeleri, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda projelerini anlatan MEGİAD Başkanı Alper Gürsoy, "Derneğimiz, 2 bin 500 kişiyi istihdam eden, 350 milyon TL cirosu bulunan üyelerden oluşan bir sivil toplum örgütüdür. Yeni yönetim kurulu olarak hedeflerimiz arasında 2010 yılında üyeler arasında 2 milyon TL alışveriş yapmayı amaçlıyoruz. Bu anlamda her zaman yaptığımız gibi üyelerimizin birbirleriyle kaynaşmasını sağlayacak toplantılarımız olacak. Ayrıca üyeler arasında ticaret çalıştayları yapacağız" dedi.

"MEGİAD olarak az konuşacağız, öz konuşacağız, çözüm önerilerimizle, projelerimizle kamuoyunun huzuruna çıkacağız" diyen Gürsoy, farklı düşüneceklerini, farklı konuşacaklarını, MEGİAD'ın farkını ortaya koyacaklarını kaydetti. Mersin'in renklerini, kozmopolit yapısını müzikle tüm Türkiye'ye duyurmak, kentin kardeşlik havası içerisinde yaşadığının altını çizmek için çok önemli bir projeleri olduğunu anlatan Gürsoy, "Türkiye'de daha önce hiç hayata geçirilmemiş bir müzik örneği ile kentin dokusunu tüm Türkiye'ye duyurmaya gayret edeceğiz. Mayıs ayında hayata geçireceğimiz projemizin detaylarını çok yakında paylaşacağız. Bu proje ve benzer projeler ile Mersin'in imajına katkıda bulunacak girişimlerimiz olacak. Ulusal kanalların ekranlarına, olaylarla yansıyan görüntüler ile anılan bir Mersin değil, gerçek Mersin'i yansıtmaya çalışacağız" diye konuştu.

Kurumsal olarak kentte iz bırakmak istediklerini, en büyük problemlerden birinin de Mersin'in imajı olduğunu ifade eden Gürsoy, şöyle devam etti; "İmajı biraz daha yukarıya çıkarabilirsek, hepimiz ürettiğimizi daha fazlasına satabiliriz. Biz bunun için Türkiye'ye mal olmuş Mersinlileri kente getirerek Mersin ile buluşturacağız. Mersinin imajını tartışıp kentin dinamiklerini imaj konusunda harekete geçirmeye çalışacağız. Kentin sesinin daha gür çıkması için bu insanların desteklerini isteyecek, kentle kucaklaşmalarını sağlayacağız. Biliyoruz ki, güçlü imaj kentin tüm ürünlerini etkiler, otel fiyatları, arsa fiyatları, konut fiyatları gibi kentin tüm ürünleri imajına bağlıdır. Güçlü imaj daha çok kazanç demektir."

MGC Başkanı Ahmet Ünal, Merkez Mersin Gazeteciler Derneği Başkanı Nazmi Akdağ ve Anadolu Basın Birliği Mersin Şube Başkanı Selman Özipek de konuşmalarında, MEGİAD'ın önemli bir boşluğu dolduğunu belirterek, kentin imajının düzeltilmesi noktasında el birliği ile çalışılması gerektiğini ifade ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 13:20:05
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 13:36:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?