2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

MEGİAD'dan MERSAD'a ziyaret

Mersin Dayanıklı Tüketim Malları Derneği Satıcıları Derneği (MERSAD) Başkanı Özcan Demir, bölgede plansız ve programsız bir şekilde hayata geçirilen çok sayıdaki alışveriş merkezi olduğunu belirterek "Bu olumsuzluklara karşı ayakta kalma mücadelesi veren esnafın kendisini yenilemesi ve tüketicinin taleplerine hızlı, doğru ve sağlıklı şekilde cevap verebilmesi için çalışıyoruz" dedi.

Mersin Genç İş Adamları Derneği (MEGİAD) yönetim kurulu üyeleri MERSAD yöneticilerini ziyaret etti. Ziyarette, MEGİAD Başkanı Kasım Tanrıöver, Başkan Yardımcısı Elif T. Kuzey ve Yönetim Kurulu üyesi Tülin Berk, MERSAD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Demir, Başkanvekili Abdullah Kaynar, Başkan Yardımcısı Bülent Kiper ve dernek üyeleri hazır bulundu.

MERSAD Başkanı Demir, 100 üyeleri olduğunu ve üyelerinin sahip olduğu istihdam kapasitesi ile kentin en önemli ekonomik aktörlerinin başında geldiğini kaydetti. Meslek örgütü olarak, üyelerinin sesini kamuoyunda daha çok duyurmak adına derneğin aylık yayın organı olarak yayınlanan Perakende Gündem Dergisi'nin de önemli açılımlar sağladığını ifade eden Demir, MERSAD'ın daha geniş kitleler ile buluşmasını sağlayacak web tabanının da güncellendiği belirtti.

"En önemli sorunumuz, bölgede plansız ve programsız bir şekilde hayata geçirilen alışveriş merkezleridir" diyen Demir, bu olumsuzluklara karşı ayakta kalma mücadelesi veren esnafın kendisini yenilemesi ve tüketicinin taleplerine en hızlı, doğru ve sağlıklı şekilde cevap verebilmesi için çalıştıklarını kaydetti.

MEGİAD ve MERSAD üyelerinin Mersin ekonomisine katkı sunan aktörler olduğunu vurgulayan Başkan Demir, iki sivil toplum kuruluşunun kentin geleceğine ışık tutacak ortak çalışmalara imza atabilecek hareketli bir yapıya sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Kentin geleceğinde risk alacak kesimin gençler olduğunu söyleyen MEGİAD Başkanı Kasım Tanrıöver ise kentin geleceği için alınan kararlarda gençlerin ellerini taşın altına koyması gerektiğini ifade ederek "Yaşayacak başka Mersin yok, bu nedenle hepimiz yarın için bugünden üzerimize düşeni yapmalıyız" dedi.

Şehir merkezlerindeki alışveriş merkezlerinin özellikle küçük esnafı zor durumda bıraktığını ve bu yöndeki yasal düzenlemelerin beklentileri karşılamadığını kaydeden Tanrıöver, sorunların çözümünde birlikteliğe hazır olduklarını dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 13:43:48
Güncelleme :21 Mayıs 2008 Çarşamba 13:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?