4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mehmetçiğe kına gecesi

ASKERE GİDECEK GENÇLER İÇİN KINA GECESİ DÜZENLENDİ

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Arkum beldesinde vatani görevini yapmak üzere askere gidecek olan gençler için asker uğurlama ve kına gecesi düzenlendi.

Arkum Belediyesi tarafından Arkarası Mahallesindeki açık hava düğün salonunda 1990/1 tertip askerler için düzenlenen gece saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Geceye katılan Arkum Belediye Başkanı Mehmet Durmuşlu, Silifke Koop Başkanı Ünal Ünüvar, Göksu Sulama Birliği Başkanı Durhasan Akarca, MHP İl Genel Meclis Üyesi Yahya Yılmaz, asker adayları, arkadaşları ve aileleri müzik eşliğinde oynayıp, halay çektiler. Veda gecesi geç saatlere kadar sürdü.

Düzenlenen asker veda gecesinde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Durmuşlu, "Bu yıl belediyemizce ilçemizden askere gidecek olan 1990/1 tertip asker uğurlama gecesinde hep birlikteyiz. Bugün burada anlamlı bir coşkuyu hep birlikte yaşamak için toplanmış bulunmaktayız. Bizlerin yüreği vatan, millet ve bayrak sevgisi ile doludur. Tarihlerden buyana bu sevgi hiç azalmadan çoğalarak devam etmektedir. Hiçbir zaman sekteye uğramamıştır. Ben burada bu büyük sevgi ve coşku ile sevgili gençlerimizi, değerli ailelerini yürekten kutluyorum. Bizler beldemizden askere gidecek olan 3 gencimizi büyük bir coşku ile uğurlayacağız. İnşallah gene büyük bir coşku ile karşılayacağız. Değerli misafirler sevgili gençler; hepinizin bildiği gibi gelinlik kıza, kurbanlık koça, askere gidecek olan yiğidimize vatana kurban olsun diye kına yakarız. Tüm bu dileklerimle askere gidecek olan geçlerimize hayırlı teskereler diliyor ailelerine de güle güle kavuşmalarını temenni ediyorum" dedi.

Birer Türk evladı oldukları için gururlu ve onurlu olduklarını söyleyen asker adayları ise, "Türk evladı olarak kanımızın son damlasına kadar bu vatan için canımızı vermeye hazırız. Bu geceyi düzenleyen herkese bize moral verdikleri için teşekkür ediyoruz" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 11:56:01
Güncelleme :23 Şubat 2010 Salı 14:23:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?