4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mehmetçikler şölenle uğurlandı

ROMANLARDAN ASKER UĞURLAMASI

Mersin'de yaşayan Romanlar, askere gidecek olan gençlerini düzenledikleri şölenle uğurladı.

Mersin Çetinkaya Mağazası'nın desteği ile mağaza önündeki alanda düzenlenen asker uğurlama şöleni, renkli görüntülere sahne oldu. Şarkıların söylendiği, oyunların oynandığı gecede, asker aileleri karşılıklı göbek attı. Askere gidecek olan gençler ve aileleri için büyük moral kaynağı olan gecede eğlence doruğa ulaşırken, 7'den 70'e tüm Roman vatandaşları gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

Mersin Romanlar Derneği Başkanı Cemal Moğultekin, şöleni düzenlemekteki amaçlarının, asker ailelerine bir nebze de olsa katkı sunmak olduğunu belirterek, bunda da başarılı olduklarına inandığını söyledi. Mersin'deki Romanlar olarak 2 günde 14 genci askere gönderdiklerini söyleyen Moğultekin, derneğin imkanları ölçüsünde asker ailelerine katkı sunmak istediklerini kaydetti. Dernek olarak çeşitli sosyal ve eğitim faaliyetleri yürüttüklerini de dile getiren Moğultay, bunları yaparken bir yandan da Roman kültürünü yaşatmaya çalıştıklarını vurguladı.

Bu tür asker uğurlama şölenlerini geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Cemal Moğultekin, "Bu şekilde hem dayanışmamızı hem de bir birimize bağlılığımızı ortaya koymuş olduk. Ne kadar bir birimize kenetlenebilirsek, o kadar sesimizi duyurabiliriz" dedi.

ROMANLARDAN ASKER UĞURLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 11:57:04
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 12:09:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?