4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mehtap hemşireye anlamlı ödül

HASTA BEBEĞİ KURTARAN HEMŞİREYE ÖDÜL

Mersin'in Mut ilçesinde ateşlenerek havale geçirme tehlikesi yaşayan bebeği, annesinin kucağından alarak ateşini düşüren hemşire Mehtap Erdem'e 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde teşekkür ödülü verildi.

Mut Devlet Hastanesi Acil servisinde görev yapan Mehtap Hemşire, Eylül ayı içerisinde yüksek ateş şikayetiyle hastaneye gelen ve havale geçirme riski taşıyan küçük bebeği telaşlı annesinin kollarından alarak lavaboda ıslattı. Kalıcı hasarlarla karşı karşıya kalabilecek olan küçük bebek bu müdahaleyle tekrar sağlığına kavuşurken, Mut İlçe İnsan Hakları Kurulu, Mehtap hemşirenin bu özverili çalışmasını övgüye değer buldu.

Kurulun aldığı kararla 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde Mehtap Hemşire'ye Kaymakamlık Teşekkürnamesi verildi. Mut Lisesi Konferans Salonunda yapılan törende Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ömer Sarı Mehtap Hemşire'nin ödülünü verdi. Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Yılmaz, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Bilal Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdür’ü Harun Gergin, öğretmenler ve çok sayıda öğrencinin katıldığı törende konuşan Sarı, 10 Aralık 1948'de yayımlanan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin, insan haklarına saygı düşüncesini evrenselleştirmesi açısından önem taşıdığını belirtti.

Demokratik rejimin sağlam temeller üzerinde yükselmesinde insan haklarına verilen önemin belirleyici role sahip olduğunu belirten Sarı, "İnsan haklarına verilen önem, bir ülkedeki kültürel ve toplumsal gelişmenin de ön koşullarından biridir. İnsan haklarına saygı anlayışının her yönüyle uygulandığı, herkesin temel hak ve özgürlüklerden eşit biçimde yararlandığı bir gelecek dileğiyle, tüm yurttaşlarımızın İnsan Hakları Günü'nü kutluyorum" dedi.

Daha sonra Mut Lisesi Müzik Öğretmeni Cemile Temel yönetiminde Müzik programı, slayt gösterisi ve Oratoryo sahnelendi.

HASTA BEBEĞİ KURTARAN HEMŞİREYE ÖDÜL
HASTA BEBEĞİ KURTARAN HEMŞİREYE ÖDÜL
HASTA BEBEĞİ KURTARAN HEMŞİREYE ÖDÜL
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2010 Cuma 15:23:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?