3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

MEKİK eğitim toplantısı yapıldı

Kısa adı MEKİK olan Mersin Kalkınma ve İşbirliği Konseyi, eğitim toplantısını Mersin'in Tarsus ilçesinde yaptı.

Belediye Tesisleri Turuncu Salonu'nda yapılan toplantıya Mersin Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Çelik başkanlık yaptı. Çeşitli kurum temsilcinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, "MEKİK çalışmalarına Tarsus Belediyesi hiç aksatmadan katılıyor.

Tarsus Belediyesi olarak il olmayan bir ilçede her türlü sıkıntılara ve görevi olmamasına rağmen kentteki okullarımıza severek her türlü yardım veriyoruz. Okullarımızın hemen hemen hepsini asfaltladık. İnşallah yararlı bir toplantı olur" dedi.

Toplantıda, Tarsus'ta okul öncesi eğitimin yetersizliği, kente dışarıdan çok göç alması ve göçle gelenlerin genelde eğitim seviyelerinin düşük olduğundan gerek şehre, gerekse çevreye entegrasyonunun yeterince sağlanmadığı, özel eğitim kurumlarının denetim yetersizliği, okullardaki ödenek yetersizliğinden dolayı bazı hizmetler için velilere yardım zorunluluğun getirilmesi ve bunların yeterli olmaması durumunda okulların belediyelerden taleplerinin artması, okullarda kütüphane, bilgisayar donanımı yetersizliği, Tarsus'taki bazı okulların fiziki yapısının sorun teşkil ettiği, Tarsus'ta eğitimdeki en önemli eksikliğin kız ve erkek öğrenci yurtlarının yeterli olmadığı tespit edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 13:20:54
Güncelleme :14 Ekim 2008 Salı 13:21:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?