4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Memur iş bıraktı

MEMURLARDAN DAVULLU ZURNALI İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Mersin'de memurlar davul zurna eşliğinde yarım günlük iş bırakma eylemi yaptı.

'Eşit İşe Eşit Ücret' talebiyle Türkiye genelinde olduğu gibi kentte de tepkilerini dile getiren büro çalışanları, performans uygulamalarına da karşı çıkarak, sözleşmeli istihdama da 'Hayır' dediler.

Hastane Caddesi üzerinde yer alan Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı önünde toplanan ve binanın girişine 'Eşit İşe Eşit Ücret' pankartını asan memurlar, burada davul zurna eşliğinde halaylar çekip yarım günlük iş bırakma eylemi yaptılar. Aynı işi yapan çalışanların aynı ücreti almaları gerektiğini savunan BES Mersin Şube Başkanı Yusuf Kaya, Gelir İdaresi Yasası'nın 5 yıldan bu yana yürürlükte olduğunu ve söz konusu zaman diliminde iş yerlerinde çalışma barışının bozulduğunu iddia etti. Kaya, çalışanların

'uzmanlık' adı altında birbirleriyle rekabete zorlandığını öne sürerek, zorunlu fazla mesai, öğle arası çalışma gibi esnek çalışma uygulamalarıyla da iş güvencesinin ortadan kaldırıldığını savundu.

Gelir İdaresi'nin yeniden yapılandırılacağı, farklı örgütlenmeler içine girileceği yönünde duyumlar aldıklarını anlatan Kaya, "Bu yapılanmalar sadece IMF'nin taleplerini yerine getirmek için yapılırken, Maliye emekçileri bu yapılanmanın neresindedir? Maliye Bakanı, emekçileri ve emek örgütlerini yok saymaktadır. BES, Maliye emekçilerinin sorunlarının çözümünde taraftır. Bizler, bu kuruma yıllardır emek verenler, hepimiz yaptığımız işin uzmanıyız. Yıllardır bu devletin vergi gelirlerini biz topluyoruz.

Çıkarttığınız vergi kanunlarını biz uyguluyoruz. Bizler, işimizi en iyi şekilde yaparken, kamu hizmeti ürettiğimizin de farkındayız ve her birimiz yaptığımız işte birer uzman olarak insanca yaşayacak ücret istiyoruz" dedi.

Uzmanlık uygulamalarıyla aynı işi yapanlar arasındaki ücret farklılıklarının ortadan kaldırılması, aynı servislerde aynı sorumlulukla çalışanlara yine aynı ücretin verilmesi gerektiğini kaydeden Yusuf Kaya, ek ücretlerin günün koşullarına göre yeniden belirlenmesi ve emekli aylıklarına da eklenmesini talep ederek, turnike ve kamera gibi uygulamalarla denetim ve gözetimlere son verilmesini istedi. Kaya, personel eksikliğinin giderilerek yeni kadrolu personel istihdamıyla iş yoğunluğunun ortadan

kaldırılması gerektiğini de sözlerine ekledi. Yapılan ortak açıklamanın ardından memurlar, bir süre daha iş yerleri önünde durup omuz omuza halaylar çektikten sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.

MEMURLARDAN DAVULLU ZURNALI İŞ BIRAKMA EYLEMİ
MEMURLARDAN DAVULLU ZURNALI İŞ BIRAKMA EYLEMİ
MEMURLARDAN DAVULLU ZURNALI İŞ BIRAKMA EYLEMİ
MEMURLARDAN DAVULLU ZURNALI İŞ BIRAKMA EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2010 Perşembe 12:18:05
Güncelleme :25 Mart 2010 Perşembe 12:32:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?