5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Memurdan davullu zurnalı eylem

Büro-İş kolundaki kamu çalışanları, Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de iş bırakma eylemi yaptı. Davul ve zurna eşliğinde halay çeken memurlar, yaptıkları ortak açıklamayla da talep ve isteklerini dile getirdi.

Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı önünde bir araya gelen eylemciler, üzerinde; 'Eşit İşe Eşit Ücret', 'Performans Yönetimine Hayır', 'Mutfaktaki Tencere Kimin Umurunda? Tüm Dünyanın Yükü Yine Benim Omzumda' yazılı dövizler taşıyarak sloganlar attı.

Sabah saat 08.00'da başlayan iş bırakma eylemiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan BES Mersin Şube Başkanı Yusuf Kaya, uzun bir süredir 'hukuk mücadelesi' verdiklerinin altını çizerek, toplu sözleşme haklarının tanınmadığı gerekçesiyle Adalet Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı hakkında dava açtıklarını ve bu davaların bir bölümünü kazandıklarını ancak hala devam eden davalar da olduğunu söyledi.

Kaya, Maliye çalışanlarının fiilen bilgisayar kullanmasına rağmen, birçok kamu kurumunda sınavsız olarak dağıtılan; 'Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni Kadrosu'na atanabilmek için sınava girmeye zorlandığını ileri sürerek, 'Muhasebe ve Milli Emlak Uzmanlığı Sınavları'nda da mülakat şartı arandığını belirtti. Sosyal güvenlik çalışanlarına yönelik yapılması gereken ek ödemelerin 4 yıldan bu yana arttırılmadığını ifade eden Kaya, Gümrük çalışanlarının ek ücretlerinin de kesildiğini ve fazla çalışma ücretlerinin Hazineye aktarıldığını açıkladı. Kaya, tüm girişimlere rağmen sorunun çözümü noktasında gerekli adımların atılmadığını, talep ve isteklerinin görmezden gelindiğinin altını çizdi.

'Kamu Personel Reformu'nun durdurulmasını, esnek çalışma biçimlerinin terk edilmesini isteyen Kaya, iş yoğunluklarının giderilmesi için yeni kadrolu iş güvenceli personel istihdamının sağlanmasının yanında işyerlerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve meslek hastalıklarına karşı gereken önlemlerin alınması önerisini dile getirdi.

Yusuf Kaya, elektrik, su, doğalgaz ve ulaşım gibi temel tüketim mallarına yapılan zamların geri çekilmesi gerektiğini savunarak, yaşanan ekonomik kriz koşulları göz önüne alınarak; kamuda kadrolu ve iş güvenceli ek istihdam fırsatı oluşturulması, özelleştirme, hizmet satın alımı ve taşeronlaştırma uygulamalarına da son verilmesi gerektiğini anlattı.

Yapılan açıklamanın ardından göstericiler, bir süre daha eylemlerini sürdürüp, davul zurna eşliğinde halaylar çektikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 11:35:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?