5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Memurlar 1 saat iş bıraktı

Mersin'de kamu çalışanları 1 saatlik iş bırakma eylemi yaparak, toplu görüşme sürecini protesto etti. Talep ve isteklerini dile getiren memurlar, 'genel grev' çağrısında bulundu.

AK Parti Hükümeti ile kamu sendikaları arasında sürdürülen ve 5. oturumuna geçilen toplu görüşme sürecine tepki gösteren bir grup kamu çalışanı, önce kendi işyerlerinde 1 saatlik iş bırakma eylemi yaptı ardından Mersin Devlet Hastanesi önünde bir araya gelerek, yaptıkları ortak açıklamayla talep ve isteklerini dile getirdi.

'Toplu sözleşme, iş güvencesi ve insanca bir yaşam istiyoruz' yazılı pankart açan çalışanlar adına konuşan KESK Mersin Şubeler Platformu Sözcüsü Recep Kara, bugün gelinen noktada kamu çalışanlarının ekonomik sorunlarının, maaşlarına yansıtılacak yüzde 5-6 oranındaki zamla çözülemeyeceğini ifade etti.

Kara, 22 Temmuz 2007 seçimlerinden bu yana aradan geçen 2 yıllık zaman diliminde çalışanların alım gücünün yüzde 40 gerilediğini anlattı. Kara, tüm çalışanların ve emeklilerin maaşlarının bin 500 liraya yükseltilmesi gerektiğini vurgulayarak, bunun yanında işsizlere 'yurttaşlık ücreti' ödenmesi, eğitim, sağlık ve enerji giderlerinin devlet tarafından karşılanmasını talep etti.

Toplu iş sözleşmesi konusunda kararlı olduklarını kaydeden Kara, çalışanların sefaletten kurtarılmasının yolunun da herkese onurlu bir yaşam, insanca bir ücret verilmesinin yanında grevli toplu sözleşme hakkının hayata geçirilmesi olduğunu söyledi. Yapılan açıklamanın ardından göstericiler olaysız bir şekilde dağıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 16:18:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?