4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Memurlar bordrolarını yaktı

MEMURLAR BORDROLARINI YAKTI

Mersin'de bir grup kamu çalışanı, memur maaşlarına yapılan yüzde 5'lik zammı protesto etmek için bordrolarını yaktı.

Merkez Postanesi önünde biraraya gelen sendika üyeleri burada hükümet aleyhine sloganlar atarak, taşıdıkları dövizlerle memur maaşlarına yapılan zamma tepki gösterdiler.

Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi Hüseyin Ateş, Türkiye'de 2009 yılı aralık ayı sonu itibariyle açlık sınırının bin 106 TL olduğunu, 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının ise 2 bin 892 TL'ye yükseldiğini hatırlattı. Hüseyin Ateş, tüm bunlara rağmen memur maaşlarının her yıl enflasyon karşısında belirli bir miktar düşürüldüğünü, kamu çalışanlarının sosyal haklarının da sistematik olarak kesildiğini ileri sürdü.

Yapılan özelleştirmelere bağlı olarak yaklaşık 200 bin kamu çalışanının mağdur edildiğini kaydeden Ateş, bu durum karşısında hakkını arayan işçilereyse bedel ödetildiğini ifade ederek, memurlara grevli toplu sözleşme sözü verilmesine rağmen bunun yerine getirilmediğini, çalışanlara artan milli gelirden pay verilmediğini söyledi. Konuşmaların ardından eyleme katılan memurlar yanlarında getirmiş oldukları maaş bordrolarını yaktılar. Memurlar, burada bir süre slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.

MEMURLAR BORDROLARINI YAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 14:42:02
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 15:48:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?